Se curata stiuca de solzi,.i se scot intestinele si urechile apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele,lasand numai pielea cu un strat subtire de carne.
Se caleste in putin ulei,ceapa tocata marunt,ardeiul feliat ,ciupercile taiate marunt,un morcov taiat cubulete foarte mici.Celalalt morcov se curata si se fierbe intreg in apa cu sare.
SE scot oasele mai mari din carne,apoi se da carnea prin masina de tocat,prin sita marunta sau se toaca de doua ori.Carnea tocata se amesteca cu oul batut,verdeata tocata marunt,maslinele fara samburi,se adauga si legumele calite si se condimenteaza cu condimente uscate si un praf de delikat.Cu aceasta umplutura,umplem stiuca,bagam si morcovul fiert la mijloc,in umplutura, apoi cu ata de bucatarie ii coasem burta.
Se aseaza stiuca intr-o tava,se toarna peste ea uleiul de masline,apoi se condimenteaza si se da la cuptor pana se rumeneste usor,se uda cu paharul de vin si se lasa sa se rumeneasca bine,udand cu zeama din tava,din cand in cand.Se serveste rece,taiata rulouri alaturi de legume fierte sau cartofi natur .
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii