Inainte de a-mi pregati ceapa si ardeiul,am pus carnea cu sare,piper negru si cimbru(nu de asta din comert,de la mine din gradina si semintele de la tatal meu,are alta aroma,asta cei din strainatate o stiu sigur)si un paharut,de ala de rachiu,de bere sau vin sa se marineze un pic si ia si savoare.
Acum e rindul cepei si al ardeiului sa le taiem marunt,acum putem incepe.Se pune carnea la prajit,eu prefer in margarina,dar puteti si in ulei numai sa nu fie mult asa o lingura doua,dupa care cind e gata rumenita un pic o scoateti si puneti ceapa si apoi ardeiul cind ceapa e gata le inabusiti un pic dupa care adaugati carnea si o lingura de faina.
Le amestecati bine si turnati vinul sau berea si inca jumate de litru de apa cit sa treaca de un deget deasupra carnei.Lasati focul tare pina da in clocot,apoi dati focul incet si lasati sa fiarba,daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati un pahar de apa,dar cu siguranta la foc incet si oala acoperita nu va fi nevoie.
Se seveste cu piure,cartofi prajiti,orez sau crochete de piure ceea ce voi doriti,eu doar va urez POFTA BUNA!!! tuturor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii