autor:

anaandronel

» » Mancaruri cu carne

Stofvlees(Tocanita de carne de vita)

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 23 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 23 august 2010

Ingrediente
1kg de carne de vita taiata cubulete,, 2 cepe, o lingura de faina, 500 ml de vin rosu sau bere neagra(de preferinta berea neagra), un ardei rosu, sare, negru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Inainte de a-mi pregati ceapa si ardeiul,am pus carnea cu sare,piper negru si cimbru(nu de asta din comert,de la mine din gradina si semintele de la tatal meu,are alta aroma,asta cei din strainatate o stiu sigur)si un paharut,de ala de rachiu,de bere sau vin sa se marineze un pic si ia si savoare.
Acum e rindul cepei si al ardeiului sa le taiem marunt,acum putem incepe.Se pune carnea la prajit,eu prefer in margarina,dar puteti si in ulei numai sa nu fie mult asa o lingura doua,dupa care cind e gata rumenita un pic o scoateti si puneti ceapa si apoi ardeiul cind ceapa e gata le inabusiti un pic dupa care adaugati carnea si o lingura de faina.
Le amestecati bine si turnati vinul sau berea si inca jumate de litru de apa cit sa treaca de un deget deasupra carnei.Lasati focul tare pina da in clocot,apoi dati focul incet si lasati sa fiarba,daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati un pahar de apa,dar cu siguranta la foc incet si oala acoperita nu va fi nevoie.
Se seveste cu piure,cartofi prajiti,orez sau crochete de piure ceea ce voi doriti,eu doar va urez POFTA BUNA!!! tuturor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stofvlees(Tocanita de carne de vita)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul

78 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui dulce cu susan

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Zala Heusdens , 31 iulie 2014

    In reteta originala de stoofvlees se pune carne de vita data prin faina(care ajuta la formarea sosului), bere bruna,stroop (Luikse of Loonse),paine neagra unsa cu mustar,putin otet,unt (nu margarina )ceapa,foi de dafin,cimbru,sare si piper...atat....dar dupa preferinte,se mai adauga si morcov,ardei gras...si se serveste de obicei cu cartofi prajiti sau crochete de cartofi si maioneza....

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    De la mama de acasă că e tare sănătoasă!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    O bunãtate!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Arata bine si cred ca este si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1kg de carne de vita taiata cubulete,
  • 2 cepe
  • o lingura de faina
  • 500 ml de vin rosu sau bere neagra(de preferinta berea neagra)
  • un ardei rosu
  • sare, negru

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

De la mama de acasă că e tare sănătoasă!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui crocante cu sos de iaurt şi usturoi