1. Ceapa, morcovul, telina se taie bucati, rondele se pun la calit cu usturoiul in uleiul incins
(eu am folosit o cratita de pamant,este ideala pentru stufaturi).
2. Carnea se curata de pielite, se spala bine, se sterge cu hartie de bucatarie, se da deoparte.
3. Cand ceapa, morcovul si telina s-au calit, se scot pe un fund de lemn si cu un cutit mai lat sau o semiluna se toaca marunt dar fara a le farama.
4. In locul acestora punem carnea, mai adaugam putin ulei si o calim pe ambele parti.
5. Verdeata tocata le punem peste carne, sotam, stingem cu vin alb, se continua coacerea pana la evaporarea vinului, adaugam vinul rosu, apoi se acopera cu un capac.
6. Se adauga sucul de rosii, continuam coacerea timp de 2 ore, avand grija sa mai picam putina apa pana scade si se coace bine.
Se poate servi alaturi de mamaliguta calda sau se poate servi cu paste diverse!
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii