autor:

Anca E. Voicu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
5 legaturi de ceapa verde,, 5 legaturi de usturoi verde,, 1 ceapa uscata,, 2 linguri bulion,, 1 lingurita faina,, ulei,, 1-2 pahare cu apa, Sare, piper (dupa gust), 500 g carne de porc sau vita., Portii: 4.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati maricele, se condimenteaza si se prajeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul in care a fost prajita carnea vom cali ceapa uscata pe care am taiat-o marunt. Aceasta se caleste putin, nu se topeste. Se mai pun 2 pahare cu apa, se adauga la loc carnea si se lasa sa fiarba.



Cand fierbe apa, se adauga ceapa verde si usturoiul verde cu tot cu frunze, taiate toate in fasii medii sau in functie de cat le doriti de scurte. In functie de optiuni si resursele pe care le aveti, puteti folosi doar frunzele de la ceapa si usturoi sau cu totul.



Cand scade apa, pregatim sosul: punem 2 linguri de bulion in mancare. Apoi amestecam intr-o cescuta 1 lingurita (cu varf) de faina cu putina apa si le adaugam in mancare prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele. Amestecam bine.

Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul.



Cand este gata, putem adauga cateva fire de patrunjel tocat marunt.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Stufat din piept de pui

Stufat din piept de pui

Pieptul de pui se taie fisiute sau cuburi, se spala , se lasa la scurs, se sareaza si se rumeneste

5 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Stufat de miel

Stufat de miel

Ceapa si usturoiul verde se taie marunt, la fel si verdeata. Carnea se spala bine si se pune la fiert,

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristian , 05 mai 2018

    Foarte, foarte bun acest meniu, este deosebit, mai ales ca acum gasim pe piata ceapa si usturoi verde si crud.Se poate poate prepara cu orice fel de carne (pui, paorc,vita,miel).Delicios, felicitari.

  • Fara foto

    Adrian , 25 februarie 2018

    Imi place foarte mult, este bun si gustos.

  • Fara foto

    Aneta , 06 noiembrie 2017

    Mdaaa, foarte bun si gustos.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 legaturi de ceapa verde,
  • 5 legaturi de usturoi verde,
  • 1 ceapa uscata,
  • 2 linguri bulion,
  • 1 lingurita faina,
  • ulei,
  • 1-2 pahare cu apa
  • Sare
  • piper (dupa gust)
  • 500 g carne de porc sau vita.
  • Portii: 4.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Cristian

Foarte, foarte bun acest meniu, este deosebit, mai ales ca acum gasim pe piata ceapa si usturoi verde si crud.Se poate poate prepara cu orice fel de carne (pui, paorc,vita,miel).Delicios, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei Kapia rosu umplut, la cuptor