autor:

Anca E. Voicu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
5 legaturi de ceapa verde,, 5 legaturi de usturoi verde,, 1 ceapa uscata,, 2 linguri bulion,, 1 lingurita faina,, ulei,, 1-2 pahare cu apa, Sare, piper (dupa gust), 500 g carne de porc sau vita., Portii: 4.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati maricele, se condimenteaza si se prajeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul in care a fost prajita carnea vom cali ceapa uscata pe care am taiat-o marunt. Aceasta se caleste putin, nu se topeste. Se mai pun 2 pahare cu apa, se adauga la loc carnea si se lasa sa fiarba.



Cand fierbe apa, se adauga ceapa verde si usturoiul verde cu tot cu frunze, taiate toate in fasii medii sau in functie de cat le doriti de scurte. In functie de optiuni si resursele pe care le aveti, puteti folosi doar frunzele de la ceapa si usturoi sau cu totul.



Cand scade apa, pregatim sosul: punem 2 linguri de bulion in mancare. Apoi amestecam intr-o cescuta 1 lingurita (cu varf) de faina cu putina apa si le adaugam in mancare prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele. Amestecam bine.

Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul.



Cand este gata, putem adauga cateva fire de patrunjel tocat marunt.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Stufat de vita

Stufat de vita

1. Ceapa, morcovul, telina se taie bucati, rondele se pun la calit cu usturoiul in uleiul incins (eu

4 voturi    1 comentariu
3h
Sosuri
Stufat de ied

Stufat de ied

Carnea portionata, spalata, uscata, condimentata, se amesteca cu ule,i intr-un vas, apoi se acopera

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristian , 05 mai 2018

    Foarte, foarte bun acest meniu, este deosebit, mai ales ca acum gasim pe piata ceapa si usturoi verde si crud.Se poate poate prepara cu orice fel de carne (pui, paorc,vita,miel).Delicios, felicitari.

  • Fara foto

    Adrian , 25 februarie 2018

    Imi place foarte mult, este bun si gustos.

  • Fara foto

    Aneta , 06 noiembrie 2017

    Mdaaa, foarte bun si gustos.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 legaturi de ceapa verde,
  • 5 legaturi de usturoi verde,
  • 1 ceapa uscata,
  • 2 linguri bulion,
  • 1 lingurita faina,
  • ulei,
  • 1-2 pahare cu apa
  • Sare
  • piper (dupa gust)
  • 500 g carne de porc sau vita.
  • Portii: 4.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Cristian

Foarte, foarte bun acest meniu, este deosebit, mai ales ca acum gasim pe piata ceapa si usturoi verde si crud.Se poate poate prepara cu orice fel de carne (pui, paorc,vita,miel).Delicios, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei