autor:

danutza

» » Mancaruri cu carne

Sufle de cartofi cu bacon şi salată verde

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru sufle:, 1 kg. cartofi, 300 gr.bacon, 3 ouă, 1 ceapă, 200 gr.telemea veche sau caşcaval, 200 ml.lapte, sare,piper,cimbru,oregano,mărar, , ulei pentru uns vasul, 1oo gr.unt, Salata:, 1 salată verde, pt.dressing:, 1 praf sare ,o linguriţă zahăr,2 căţei usturoi tocaţi,ulei de măsline,zeamă de lămâie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curăţă şi se taie rondele subţiri.
Ceapa se taie julie,baconul felii.
Se unge vasul pentru sufle cu ulei,se aşează un strat de cartofi,se sărează şi se piperează,se aşează feliile de ceapă,apoi cele de bacon.
Urmează un alt strat de cartofi peste care se rade brânza sau caşcavalul.
Ouăle se bat bine cu late,sare,piper,oregano.Se toarnă compoziţia peste cartofi.
Deasupra se pune untul bucăţle şi mărarul rupt,presărat din loc în loc.
Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se coace la foc potrivit cca.30 min.
Încercaţi cu o furculiţă cartofii.Dacă sunt moi,scoateţi folia şi lăsaţi ,cca.15 min.până se rumeneşte.
Serviţi cu salată verde.
Dressingul se prepară foarte simplu: uleiul,zeama de lămâie,sarea,zahărul şi usturoiul pisat se amestecă.Se toarnă sosul obţinut peste salata verde ruptă bucăţi şi se amestecă uşor.
Pregătiţi salata cu 5 min.înaintea servirii .
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de cartofi cu bacon şi salată verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • daniela , 24 iulie 2015

    Mulțumesc pentru aprecieri!

  • Elena Tamba , 23 iulie 2015

    va multumesc pentru reteta cartofi cu bacon am preparato in tocmai si a iesit o spendoare de mincare

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

    Tare bune mai sunt sufleurile.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

      Oreteta simpla, usurica si perfecta la sfirsit de saptamana. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru sufle:
  • 1 kg. cartofi
  • 300 gr.bacon
  • 3 ouă
  • 1 ceapă
  • 200 gr.telemea veche sau caşcaval
  • 200 ml.lapte
  • sare,piper,cimbru,oregano,mărar
  • ulei pentru uns vasul
  • 1oo gr.unt
  • Salata:
  • 1 salată verde
  • pt.dressing:
  • 1 praf sare ,o linguriţă zahăr,2 căţei usturoi tocaţi,ulei de măsline,zeamă de lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

daniela

Mulțumesc pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
CIOCANELE DE PUI CU SOS DE SMANTANA