Cartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.
In timp ce cartofii fierb ne ocupam de carne.
Spalam pulpele,le lasam la scurs si apoi le condimentam dupa gust cu sare ,piper si oregano.
Incingem uleiul si rumenim pulpele pe ambele parti cateva minute.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.Ardeiul gras se spala,se curata,se taie cubulete.
Se scot pulpele pe o farfurie si in uleiul in care am rumenit pulpele punem ceapa impreuna cu ardeiul gras la calit.Se adauga si 2-3 linguri cu apa si se tine pe foc pana cand atat ceapa cat si ardeiul se inmoaie.
Cartofii se scurg (apa nu se arunca) si se paseaza.Se face un piure in care adaugam un ou si condimentam cu sare.Amestecam bine si daca piureul este prea tare putem adauga apa in care au fiert cartofii.Incorporam cascavalul ras si amestecam.
La final se adauga peste piureul de cartofi ceapa calita si ardeiul cu ulei cu tot si se amesteca bine.
Intr-o tava de yena unsa cu unt se pune un strat de piure(jumatate din cantitate), deasupra punem pulpele rumenite
si acoperim totul cu piure de cartofi..Batem bine un ou cu putina faina si rasturnam peste ultimul strat de piure.
Dam la cuptor pana cand este bine rumenit(circa 30-40 min).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii