autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Ingrediente
4 pulpe superioare de pui dezosate, 5-6 cartofi mai mari, 4 fire ceapa verde, 2 ardei grasi rosii, 2-3 linguri cu cascaval ras, 2 oua, faina, unt, ulei de masline, oregano, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.
In timp ce cartofii fierb ne ocupam de carne.
Spalam pulpele,le lasam la scurs si apoi le condimentam dupa gust cu sare ,piper si oregano.
Incingem uleiul si rumenim pulpele pe ambele parti cateva minute.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.Ardeiul gras se spala,se curata,se taie cubulete.
Se scot pulpele pe o farfurie si in uleiul in care am rumenit pulpele punem ceapa impreuna cu ardeiul gras la calit.Se adauga si 2-3 linguri cu apa si se tine pe foc pana cand atat ceapa cat si ardeiul se inmoaie.
Cartofii se scurg (apa nu se arunca) si se paseaza.Se face un piure in care adaugam un ou si condimentam cu sare.Amestecam bine si daca piureul este prea tare putem adauga apa in care au fiert cartofii.Incorporam cascavalul ras si amestecam.
La final se adauga peste piureul de cartofi ceapa calita si ardeiul cu ulei cu tot si se amesteca bine.

Intr-o tava de yena unsa cu unt se pune un strat de piure(jumatate din cantitate), deasupra punem pulpele rumenite

si acoperim totul cu piure de cartofi..Batem bine un ou cu putina faina si rasturnam peste ultimul strat de piure.

Dam la cuptor pana cand este bine rumenit(circa 30-40 min).
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Limba cu sos remulad (Potrivit pentru orice ocazie)

Limba cu sos remulad (Potrivit pentru orice ocazie)

Limba se opareste si se curata . Se curata legumele si se spala. Limba se pune la fiert in apa

4 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne
salata de ficatei

salata de ficatei

se sapala ficatei si se pun intr-o tigaie cu o lingura de ulei dupa un minut se pune canuta de vin

10 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2013

    multumesc si eu!

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013

    O delicatese! Multumesc...

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 pulpe superioare de pui dezosate
  • 5-6 cartofi mai mari
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2-3 linguri cu cascaval ras
  • 2 oua
  • faina
  • unt
  • ulei de masline
  • oregano
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

multumesc si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Rulada din organe de pasare