autor:

Strumfa Bucatareste

» » Aluaturi si Foietaje

sufleu de clatite

Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 iulie 2012

Ingrediente
- tava rotunda de tort cu fund detasabil, - unt pentru tava, - 25-30 clatite normale, - 6 galbenusuri, - 170 g nuca macinata, - 100 g zahar, - 250 ml smantana pentru frisca, - 1 lingurita esenta de vanilie, - gem de caise ar fi ideal daca nu si de altceva

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

- tava se unge cu unt cat sa ramana alba pe margini.

- se freaca galbenusurile cu zaharul pana-si dubleaza volumul, se adauga esenta de vanilie, smantana si nuca.

- clatitele se taie fidea si se presara o parte din ele in tava, asa imprastiate.

- se pune jumatate din crema de nuca, se presara inca o parte din fideaua de clatite si se adauga restul de crema de nuca, se pune capac cu diferenta de fidea ramasa, ultima parte sa fie doar din cateva bucati, nu mult.

- se da la cuptorul incalzit la 150 grade Celsius timp de cca 40 de minute si nu, nu se usuca daca aceasta este intrebarea, focul este destul de slab.

- se scoate sufleul si se lasa la racit, se serveste cu gem/dulceata de caise.

- este foarte racoritoare daca se serveste dupa ce a stat in prealabil la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "sufleu de clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu trei feluri de branza

Pateuri cu trei feluri de branza

Se lasa la dezghetat aluatul, apoi se intinde putin cu sucitorul, sa se uniformizeze, se taie patrate,

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Strumfa Bucatareste

    Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    Da, asa este Maria, pe blog se vad si pozele

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Cred ca e o bunatate de mancare.

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • - tava rotunda de tort cu fund detasabil
  • - unt pentru tava
  • - 25-30 clatite normale
  • - 6 galbenusuri
  • - 170 g nuca macinata
  • - 100 g zahar
  • - 250 ml smantana pentru frisca
  • - 1 lingurita esenta de vanilie
  • - gem de caise ar fi ideal daca nu si de altceva

Raporteaza reteta

Retete
de Strumfa Bucatareste
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Omizi delicioase

Omizi delicioase

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine

8 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)

Da, asa este Maria, pe blog se vad si pozele

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu gem