Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Ingrediente
Cantitate : 5-6 portii, , •450 gr morcovi, curatati si taiati in felii groase de 1,5 cm, •2 linguri ulei, •1 ceapa mare, tocata mare, •2 linguri faina, •½ cana lapte, •4 oua, separate, •1 dovlecel potrivit, ras, •1 lingurita sare, •½ lingurita piper, •un praf de nucsoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare.
2. Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita.
3. Intr-o cratita mica, se incinge uleiul la foc potrivit.Se caleste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.Se adauga faina.Se caleste 1 minut, amestecand frecvent.Se adauga laptele .Se da in clocot, amestecand constant.Se transfera intr-un castron mare.Se adauga morcovii si galbenusurile.Se adauga dovlecelul, se pun sarea, piperul si nucsoara si se amesteca.
4. Intr-un castron se bat albusurile spuma.Se adauga treptat (in 3 transe) in amestecul de legume.Se toarna amestecul in vase.
5. Se coace sufleul 30-40 minute, pana cand devine pufos si auriu.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de morcovi cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste cremoase cu morcovi

Paste cremoase cu morcovi

Se fierb pastele. Se pun feliile de morcov in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devin pasta. Se

4 voturi    0 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Lecio

Lecio

Roșiile ardeii și ceapa se taie mărunt și se pun intr-o oală în care se pune puțin ulei, apoi

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Anastasia

    Anastasia (Maestru bucatar) , 26 iunie 2014

    Super gustoasa,usoara si rapida de facut!

  • Fara foto

    Oana Rainea , 01 august 2013

    printesica mea scumpa!

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

    Arata foarte bine!! Imi plac de minune retetele cu legume si astazi o sa o incerc pe aceasta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 5-6 portii
  • •450 gr morcovi
  • curatati si taiati in felii groase de 1,5 cm
  • •2 linguri ulei
  • •1 ceapa mare
  • tocata mare
  • •2 linguri faina
  • •½ cana lapte
  • •4 oua
  • separate
  • •1 dovlecel potrivit
  • ras
  • •1 lingurita sare
  • •½ lingurita piper
  • •un praf de nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Anastasia (Maestru bucatar)

Super gustoasa,usoara si rapida de facut!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana