Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Ingrediente
Cantitate : 5-6 portii, , •450 gr morcovi, curatati si taiati in felii groase de 1,5 cm, •2 linguri ulei, •1 ceapa mare, tocata mare, •2 linguri faina, •½ cana lapte, •4 oua, separate, •1 dovlecel potrivit, ras, •1 lingurita sare, •½ lingurita piper, •un praf de nucsoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare.
2. Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita.
3. Intr-o cratita mica, se incinge uleiul la foc potrivit.Se caleste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.Se adauga faina.Se caleste 1 minut, amestecand frecvent.Se adauga laptele .Se da in clocot, amestecand constant.Se transfera intr-un castron mare.Se adauga morcovii si galbenusurile.Se adauga dovlecelul, se pun sarea, piperul si nucsoara si se amesteca.
4. Intr-un castron se bat albusurile spuma.Se adauga treptat (in 3 transe) in amestecul de legume.Se toarna amestecul in vase.
5. Se coace sufleul 30-40 minute, pana cand devine pufos si auriu.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de morcovi cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa . Dupa ce s-au racit

15 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Tocana de Legume

Tocana de Legume

Se pune in uleiul incins ceapa tocata marunt, se lasa putin la distuit si se adauga morcovul taiat

3 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Anastasia

    Anastasia (Maestru bucatar) , 26 iunie 2014

    Super gustoasa,usoara si rapida de facut!

  • Fara foto

    Oana Rainea , 01 august 2013

    printesica mea scumpa!

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

    Arata foarte bine!! Imi plac de minune retetele cu legume si astazi o sa o incerc pe aceasta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 5-6 portii
  • •450 gr morcovi
  • curatati si taiati in felii groase de 1,5 cm
  • •2 linguri ulei
  • •1 ceapa mare
  • tocata mare
  • •2 linguri faina
  • •½ cana lapte
  • •4 oua
  • separate
  • •1 dovlecel potrivit
  • ras
  • •1 lingurita sare
  • •½ lingurita piper
  • •un praf de nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Anastasia (Maestru bucatar)

Super gustoasa,usoara si rapida de facut!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana