autor:

Ady

» » Paste si pizza

Sufleu delicios de conopida cu pui si ciuperci

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2011

Ingrediente
250 g paste, 1 ceapa, 4 fileuri piept de pui, 500 g conopida, 1 conserva (200 g) ciuperci, 1 conserva rosii in suc propriu (sau pasta obtinuta din 4 rosii proaspete), 100 g unt, 2 linguri faina alba, lapte, sare, piper, mustar, cascaval ras

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Fierbem pastele al dente (sa ramana crocante) in apa sarata, clatim cu apa rece si lasam sa se scurga. Procedam la fel si cu buchetele de conopida, lasand in clocot circa 10 minute. Fileul de pui il taiem in fasii sau cubulete, ungem cu putin mustar, condimentam cu sare, piper si lasam sa se marineze la rece cam 30 de minute. Scurgem si ciupercile. Ceapa tocata marunt o calim in 50 g unt, adaugam carnea de pui si lasam 1-2 minute, pana isi schimba culoarea. Incorporam ciupercile, rosiile si amestecam continuu, pana obtinem un sos mai consistent. Separat, din untul ramas, faina si putin lapte (cam 125 ml) preparam un sos bechamel, pe care il saram si piperam dupa gust. Luam o forma termorezistenta, ungem cu putin ulei/unt si asezam un strat de paste, acoperim cu sos alb, punem amestecul de carne cu ciuperci, imprastiem buchetelele de conopida si iar repetam, pana se termina ingredientele, ultimul strat fiind cel al sosului bechamel. Innobilam cu
cascavalul ras si introducem in cuptorul preincalzit, lasand la foc mediu circa 30 minute. Stingem focul si mai lasam sa se intrepatrunda la cald cam 5-10 minute.

Recomandari: in locul pieptului de pui puteti folosi ficat de pui (500 g), adaugand in compozitie neaparat maghiran si putina boia iute (chilli). Desigur, in functie de conditii, preferinte sau rezervele congelatorului vostru, puteti apela si la muschi de vita sau de porc, la cotlet de miel sau file de peste alb.

Sfaturi: daca nu va permiteti sa luati rosii intregi la conserva, din 4 rosii medii obtineti acelasi rezultat. Introduceti-le in apa clocotita pentru 1 minut, apoi, pentru socul termic, lasati-le sub un jet puternic de apa race. Decojiti-le si pasatile. Nu este complicat deloc.

Sugestie: in locul vostru as face din start portie dubla, caci este o experienta culinara deosebita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu delicios de conopida cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 1 ceapa
  • 4 fileuri piept de pui
  • 500 g conopida
  • 1 conserva (200 g) ciuperci
  • 1 conserva rosii in suc propriu (sau pasta obtinuta din 4 rosii proaspete)
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • lapte
  • sare
  • piper
  • mustar
  • cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pasta cu dovlecel si fasole