Sufleu delicios de conopida cu pui si ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 1 ceapa
  • 4 fileuri piept de pui
  • 500 g conopida
  • 1 conserva (200 g) ciuperci
  • 1 conserva rosii in suc propriu (sau pasta obtinuta din 4 rosii proaspete)
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • lapte
  • sare
  • piper
  • mustar
  • cascaval ras

Mod de preparare

Fierbem pastele al dente (sa ramana crocante) in apa sarata, clatim cu apa rece si lasam sa se scurga. Procedam la fel si cu buchetele de conopida, lasand in clocot circa 10 minute. Fileul de pui il taiem in fasii sau cubulete, ungem cu putin mustar, condimentam cu sare, piper si lasam sa se marineze la rece cam 30 de minute. Scurgem si ciupercile. Ceapa tocata marunt o calim in 50 g unt, adaugam carnea de pui si lasam 1-2 minute, pana isi schimba culoarea. Incorporam ciupercile, rosiile si amestecam continuu, pana obtinem un sos mai consistent. Separat, din untul ramas, faina si putin lapte (cam 125 ml) preparam un sos bechamel, pe care il saram si piperam dupa gust. Luam o forma termorezistenta, ungem cu putin ulei/unt si asezam un strat de paste, acoperim cu sos alb, punem amestecul de carne cu ciuperci, imprastiem buchetelele de conopida si iar repetam, pana se termina ingredientele, ultimul strat fiind cel al sosului bechamel. Innobilam cu

cascavalul ras si introducem in cuptorul preincalzit, lasand la foc mediu circa 30 minute. Stingem focul si mai lasam sa se intrepatrunda la cald cam 5-10 minute.

Recomandari: in locul pieptului de pui puteti folosi ficat de pui (500 g), adaugand in compozitie neaparat maghiran si putina boia iute (chilli). Desigur, in functie de conditii, preferinte sau rezervele congelatorului vostru, puteti apela si la muschi de vita sau de porc, la cotlet de miel sau file de peste alb.

Sfaturi: daca nu va permiteti sa luati rosii intregi la conserva, din 4 rosii medii obtineti acelasi rezultat. Introduceti-le in apa clocotita pentru 1 minut, apoi, pentru socul termic, lasati-le sub un jet puternic de apa race. Decojiti-le si pasatile. Nu este complicat deloc.

Sugestie: in locul vostru as face din start portie dubla, caci este o experienta culinara deosebita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor