autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supă de găină

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
1 găină sau ½ găină grasă, 1 morcov, rădăcină de pătrunjel, o ceapă, ½ ţelină, câteva boabe piper, sare şi, verdeaţă.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

42 voturi

Mod de preparare

Se curăţă găina, se spală, se taie în patru sau se pune întreagă la opărit la foc puternic ca să dea repede într-un clocot (fără să fiarbă în momentul în care apare prima spumă), se ia oala de pe foc, se scurge, se spală găina şi se lasă. Găina se pune iar în oala cu trei litri de apă şi se lasă să fiarbă la foc domol. Oala se acoperă cu un capac, lăsându-se descoperită o mică parte ca să poate ieşi aburul în timpul fierberii, între timp se ia spuma. Când găina sa fiert pe jumătate, se adaugă legumele şi sarea. Când este bine fiartă, se scoate găina din supă şi se pune în alt vas cu apă sărată, la fel şi legumele din supă, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă să se limpezească 5-6 minute, apoi se strecoară în alt vas.
Supa trebuie servită foarte fierbinte, cu garnitură după preferinţă: găluşte de griş, tăiţei, orez etc. În momentul servirii supa se presară cu pătrunjel tăiat mărunt.

Carnea fiartă de găină se poate servi ca felul doi cu pilaf de orez şi cu cartofi fierţi proaspeţi şi stropiţi cu unt proaspăt sau cu grăsime de la supă şi hrean ras potrivit de oţet.
Se curăţă găina, se spală, se taie în patru sau se pune întreagă la opărit la foc puternic ca să dea repede într-un clocot (fără să fiar
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de găină" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Supe de carne
Supa de Gaina cu taitei

Supa de Gaina cu taitei

Se spala gaina. Se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si se adauga putina sare. Cand se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Supe de carne
Supa de gaina

Supa de gaina

Se curata gaina, se spala bine si se lasa in apa rece. Se pune la fiert apa rece, se adauga bucatile

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 11 august 2008

    Am si eu o gaina si tot caut o supa, pare ceva ok, cred ca o sa mai pun cativa cartofi si un ou si o sa incerc si eu.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

42 voturi

Ingrediente

  • 1 găină sau ½ găină grasă
  • 1 morcov
  • rădăcină de pătrunjel
  • o ceapă
  • ½ ţelină
  • câteva boabe piper
  • sare şi
  • verdeaţă.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Mancare de cartofi cu smantana

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

ana maria lengher (Chef de cuisine)

Am si eu o gaina si tot caut o supa, pare ceva ok, cred ca o sa mai pun cativa cartofi si un ou si o sa incerc si eu.

Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa crema cu perisoare de pui

Supa crema cu perisoare de pui

Se curata zarzavaturile de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se pun la fiert cu cana de supa de pui, adaugand apa, daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se potrivește cu sare). În acest

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe