Se curăţă găina, se spală, se taie în patru sau se pune întreagă la opărit la foc puternic ca să dea repede într-un clocot (fără să fiarbă în momentul în care apare prima spumă), se ia oala de pe foc, se scurge, se spală găina şi se lasă. Găina se pune iar în oala cu trei litri de apă şi se lasă să fiarbă la foc domol. Oala se acoperă cu un capac, lăsându-se descoperită o mică parte ca să poate ieşi aburul în timpul fierberii, între timp se ia spuma. Când găina sa fiert pe jumătate, se adaugă legumele şi sarea. Când este bine fiartă, se scoate găina din supă şi se pune în alt vas cu apă sărată, la fel şi legumele din supă, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă să se limpezească 5-6 minute, apoi se strecoară în alt vas.
Supa trebuie servită foarte fierbinte, cu garnitură după preferinţă: găluşte de griş, tăiţei, orez etc. În momentul servirii supa se presară cu pătrunjel tăiat mărunt.
Carnea fiartă de găină se poate servi ca felul doi cu pilaf de orez şi cu cartofi fierţi proaspeţi şi stropiţi cu unt proaspăt sau cu grăsime de la supă şi hrean ras potrivit de oţet.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii