Supã cremã de dovleac si praz

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Supã cremã de dovleac si praz

Ingrediente

  • Pt. 4 portii:
  • 1 ceapã medie
  • 3 cãtei de usturoi
  • 6 linguri ulei de mãsline
  • 300 gr. cartofi
  • 300 gr. dovleac
  • 1,2 L apã fierbinte + 1 cub concentrat de legume sau pui
  • sare
  • 1 praz ( partea albã)
  • câteva fire de pãtrunjel
  • 1-2 felii de pâine prãjitã tãiatã cubulete ( crutoane)

Mod de preparare

1) Ceapa si usturoiul tocat se cãlesc în uleiul de mãsline.

Adaugã cartofi si dovleacul tãiat cubulete si amestecã bine.

2) Toarnã supa caldã si condimenteazã dacã este nevoie , lasã la fiert la foc mic cca. 25 min. Se ia de pe foc.

3) Cu ajutorul blenderului reducem totul la piure, dacã vi se pare prea concentratã se mai poate pune apã fierbinte.

4) Se pune din nou pe foc, se adaugã prazul tãiat rondele si se lasã la fiert încã 5 min. La urmã se pune pãtrunjelul tocat.

Serveste imediat simplã sau cu crutoane.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise