Supa "abc"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • -un morcov
  • -2 catei de usturoi
  • -o jumatate de ardei gras rosu
  • -200 de ml de smantana
  • -un galbenus de ou
  • -o mana de pastai de fasole verde
  • -2 buchetele de conopida
  • -2 linguri de boabe de orez
  • -3 tije de telina
  • -patrunjel
  • -marar
  • -o lingura de ulei
  • -piper negru macinat(dupa gust)
  • -sare(dupa gust)
  • -zeama de lamaie

Mod de preparare

Cureti, speli morcovul si restul legumelor. Morcovul, ardeiul si usturoiul ii inabusi in ulei si putina apa sub capac(in cratita in care vrei sa faci supa). Cand s-au muiat pe jumatate, pui apa fiarta(cantitatea depinde de cata supa vrei sa faci, dar ingredientele sunt pentru 3 litri de supa),cand apa incepe sa clocoteasca pui fasolea, conopida si tijele de telina. Dupa cateva clocote adaugi boabele de orez. Intr-un bol freci foarte bine smantana cu galbenusul de ou. Inainte sa le torni in cratita, acresti supa cu zeama de lamaie(dupa gust). Adaugi piper, sare. DE RETINUT: Ca smantana sa nu se branzeasca iei din supa calda cu polonicul si torni peste compozitia de smantana si galbenus, le amesteci foarte bine si apoi le torni in supa! Lasi supa sa mai dea in 2, 3 clocote apoi o opresti si pui verdeata(cat crezi ca e nevoie). Aceasta este o supa pe care am conceput-o cu ce ingrediente aveam in casa(cele de mai sus), s-a dovedit a fi o supa foarte buna, pe placul familiei mele. Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise