autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de carne

Supa asiatica de creveti la wok

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Ingrediente
200 gr creveti, ½ radacina ghimbir, 3 catei usturoi, pigment rosu(ardei iute rosu pentru cine doreste supa un pic mai picanta), o lingura ulei arahide, cateva ciuperci negre asiatice sau pleurotus, ardei gras verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, un morcov mic, un litru supa de carne sau apa calda si un cub de concentrat de carne, 100 gr bambus, 100 gr muguri de soia, sos de soia, o mana de taitei de orez, sos thai ( sau o lingurita miere de albine sau zahar brun), o lingurita otet de orez, coriandru.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate asiatice. Se incalzeste un pic wok-ul sau vasul in care se va prepara supa, se pune uleiul la incins. Cand este foarte bine incins, se adauga radacina de ghimbir tocata, cateii de usturoi intregi si pigmentul rosu. Se scot cand incep sa ne usture un pic ochii ! Se pastreaza pentru a se adauga la urma pentru cine doreste, dar nu e obligatoriu. Se caramelizeaza repede ardeii taiati fasii pe lung si morcovul taiat lamele. Se adauga supa de carne sau apa calda si concentratul de carne, ciupercile, o lingurita de sos de soia. Peste 5 minute se adauga taiteii de orez, mierea sau zaharul sau sosul thai, otetul de orez. Cand taiteii sunt fierti se adauga crevetii decorticati, se fierb inca 2-3 minute. Se serveste cu frunze de coriandru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa asiatica de creveti la wok" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de rosii

Supa de rosii

Zarzavatul taiat si un piept de pui se fierb la foc mic sub capac. Cand totul este fiert, cu ajutorul

7 voturi    8 comentarii
1h
Supe de carne
Supă de fasole verde cu cârnați afumați

Supă de fasole verde cu cârnați afumați

Nu știu cum vă organizați voi cu gătitul, dar eu marțea rămân întotdeauna fără mâncare

14 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Supe de carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    O delicatesa!*****

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Foarte bun! Sunt înnebunită după bucătăria asiatică. Felicitări! Voi executa şi eu,deocamdată,am salvat. Bravo,bravo!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Vezi ca daca ai avut putina rabdare a aparut si reteta ta ? Felicitari pentru bunatatea asta, trebuie sa fie tare gustoasa ! Bravo ! Cand atasezi pozele, fi amabila si pune fiecare poza separat...se vad mult mai bine....

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 200 gr creveti
  • ½ radacina ghimbir
  • 3 catei usturoi
  • pigment rosu(ardei iute rosu pentru cine doreste supa un pic mai picanta)
  • o lingura ulei arahide
  • cateva ciuperci negre asiatice sau pleurotus
  • ardei gras verde
  • ardei gras rosu
  • ardei gras galben
  • un morcov mic
  • un litru supa de carne sau apa calda si un cub de concentrat de carne
  • 100 gr bambus
  • 100 gr muguri de soia
  • sos de soia
  • o mana de taitei de orez
  • sos thai ( sau o lingurita miere de albine sau zahar brun)
  • o lingurita otet de orez
  • coriandru.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Quiche Lorraine (varianta traditionala)

Quiche Lorraine (varianta traditionala)

Quiche Lorraine, una dintre cele mai traditionale retete culinare ale gastronomiei franceze, se prepara

12 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O delicatesa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de gaina
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania