autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa aurie de ceapa

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2005

Ingrediente
500 gr.ceapa de marimea unui ou de gaina, 1,5 litri de apa, 2 linguri faina, 6 linguri ulei, 1 morcov mic, 1 patrunjel mic, putin patrunjel verde tocat fin, sare., cateva bucatele de unt - facultativ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Ceapa necuratata se spala in mai multe ape,apoi se curata.Foile exterioare de ceapa nu se arunca,ci,se introduc intr-un saculet din tifon.
La fiecare ceapa se scoate cu ajutorul unui cutit ascutit foile centrale(bulbul).In fiecare ceapa se introduce putin ulei si putina sare,avand grija sa nu folosim sarea in exces.Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza cepele si se introduc la cuptor, la foc mijlociu pentru 50 de minute,pana cand ceapa se inmoaie si devine usor caramelizata.Intr-o craticioara aurim usor faina fara grasime si apoi o desfacem cu putina apa fierbinte,cu grija sa nu ramana cocoloase.Punem apa la fiert impreuna cu morcovul si patrunjelul taiat cubulete foarte fine.adaugam saculetul cu foile de ceapa.Toate legumele se fierb impreuna cu foile de ceapa aproximativ 20 de minute,dupa care se inlatura saculetul din supa.Se adauga ceapa caramelizata si se continua fierberea inca 5 minute.Adaugam faina ,restul de ulei.Se adauga piper si sare numai daca mai este nevoie.Ceapa nu trebuie sa se desfaca la fiert.Se asezoneaza cu patrunjel verde tocat marunt.Cine doreste poate adauga si cateva bucatele de unt proaspat.Este o supa excelenta pentru zilele friguroase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa aurie de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de spanac

Supa crema de spanac

Dupa ce am curatat cartoful, ceapa si usturoiul, le-am taiat in cubulete si le-am pus la fiert cu

1 vot    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa de ciuperci urechi de lemn

Supa de ciuperci urechi de lemn

Se pun ciupercile intr-un vas,se rastoarna peste ele 2cani cu apa fierbinte,se acopera si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 500 gr.ceapa de marimea unui ou de gaina
  • 1,5 litri de apa
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 morcov mic
  • 1 patrunjel mic
  • putin patrunjel verde tocat fin
  • sare.
  • cateva bucatele de unt - facultativ

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume si ardei copt Supa crema de legume si ardei copt

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUPA CREMA DE LEGUME