Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Ingrediente

  • Pentru 4 portii ai nevoie de:
  • 1 kg castraveti, 2-3 catei usturoi, ulei de floarea
  • soarelui (cam 100 ml), 100 g nuci, 500 g iaurt gras,
  • marar verde, 250 gr smantana grasa, 1 ardei gras rosu,
  • cimbru, sare, piper alb

Mod de preparare

Taiem castravetii marunt sau ii dam pe razatoarea mare, acoperim cu sare si ii lasam la rece pentru vreo 30 de minute. Intre timp facem o crema din usturoiul pisat, nucile prajite si maruntite, ulei, iaurt, smantana, sare si piper. Stoarcem castravetii de lichidul lasat si amestecam cu sosul de lactate, asezonand cu marar, cimbru si ardeiul taiat cubulete.

Se serveste cu felii de paine neagra prajita sau crutoane de cascaval.

Sugestie: puneti cateva cuburi de gheata in bolul fiecaruia dintre comeseni inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor