Supa "Caleidoscop"

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie(aprox.100gr.)
  • 4 linguri cu varf mazare verde:
  • 4 linguri cu varf morcov taiat cubulete
  • 3 linguri fasole verde taiata
  • 2 lingura cu varf boabe de porumb
  • 2 linguri cu varf ardei gras rosu taiat cubulete
  • 1 inflorescenta de conopida brocoli desfacuta in buchetele mici
  • 1 inflorescenta de conopida alba,desfacuta la fel in buchetele mici
  • 4 linguri de ulei de masline sau alt ulei de buna calitate
  • sare,piper

Mod de preparare

Pentru aceasta supa va recomand sa nu folositi apa de la robinet.Puteti folosi apa de izvor,sau apa plata cu un continut scazut de minerale.

Ceapa se taie foarte marunt si se caleste in 2 linguri de ulei.Cand devine

translucida se adauga o cescuta de apa.Se lasa sa fiarba pana scade complet apa si ceapa incepe sa sfaraie usor.Se adauga legumele(mai putine brocoli si conopida alba)Se amesteca usor.legumele se calesc doar un minut.Turnam apoi 1,2 litri de apa clocotita.Adaugam sare si piperul apoi restul de ulei.Se lasa sa fiarba in clocote mici doar 5 minute.Se stinge flacara,sa adauga conopida si se lasa inca 10 minute vasul acoperit cu un capac.Aceasta supa se poate servi atat fierbinte cat si rece.Este delicioasa daca este putin mai picanta.Nu se adauga nici un alt produs tip concentrat de legume.Pentru aceasta reteta se pot folosi atat legume congelate cat si legume proaspete.Daca folosim legume proaspete,atunci le vom opari fierbe timp de 5 minute dupa care le vom raci imediat intr-un vas cu apa foarte rece.Dupa ce s-au racit se lasa sa se scurga si apoi se folosesc.Totodata putem folosi pentru pregatirea acestei supe si un mix de legume exixtent in comert.Gustul si aspectul vor fi insa diferite datorita proportiilor diferite de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise