autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa "Caleidoscop"

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2005

Ingrediente
1 ceapa mijlocie(aprox.100gr.), 4 linguri cu varf mazare verde:, 4 linguri cu varf morcov taiat cubulete, 3 linguri fasole verde taiata, 2 lingura cu varf boabe de porumb, 2 linguri cu varf ardei gras rosu taiat cubulete, 1 inflorescenta de conopida brocoli desfacuta in buchetele mici, 1 inflorescenta de conopida alba,desfacuta la fel in buchetele mici, 4 linguri de ulei de masline sau alt ulei de buna calitate, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta supa va recomand sa nu folositi apa de la robinet.Puteti folosi apa de izvor,sau apa plata cu un continut scazut de minerale.
Ceapa se taie foarte marunt si se caleste in 2 linguri de ulei.Cand devine
translucida se adauga o cescuta de apa.Se lasa sa fiarba pana scade complet apa si ceapa incepe sa sfaraie usor.Se adauga legumele(mai putine brocoli si conopida alba)Se amesteca usor.legumele se calesc doar un minut.Turnam apoi 1,2 litri de apa clocotita.Adaugam sare si piperul apoi restul de ulei.Se lasa sa fiarba in clocote mici doar 5 minute.Se stinge flacara,sa adauga conopida si se lasa inca 10 minute vasul acoperit cu un capac.Aceasta supa se poate servi atat fierbinte cat si rece.Este delicioasa daca este putin mai picanta.Nu se adauga nici un alt produs tip concentrat de legume.Pentru aceasta reteta se pot folosi atat legume congelate cat si legume proaspete.Daca folosim legume proaspete,atunci le vom opari fierbe timp de 5 minute dupa care le vom raci imediat intr-un vas cu apa foarte rece.Dupa ce s-au racit se lasa sa se scurga si apoi se folosesc.Totodata putem folosi pentru pregatirea acestei supe si un mix de legume exixtent in comert.Gustul si aspectul vor fi insa diferite datorita proportiilor diferite de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa "Caleidoscop"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa cu galusti

Supa cu galusti

Morcovii taiati fasii, cartofii cubulete, ardeiul si ceapa se pun la fiert in apa cu delikat/sare/piper.

3 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supă cremă de țelină

Supă cremă de țelină

Într-o cratiță încăpătoare căliți ceapa cu un cub de unt. Când devine sticloasă,

1 vot    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie(aprox.100gr.)
  • 4 linguri cu varf mazare verde:
  • 4 linguri cu varf morcov taiat cubulete
  • 3 linguri fasole verde taiata
  • 2 lingura cu varf boabe de porumb
  • 2 linguri cu varf ardei gras rosu taiat cubulete
  • 1 inflorescenta de conopida brocoli desfacuta in buchetele mici
  • 1 inflorescenta de conopida alba,desfacuta la fel in buchetele mici
  • 4 linguri de ulei de masline sau alt ulei de buna calitate
  • sare,

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant

Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce arpacasul si nautul au dat in clocot, se alege spuma si se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de taitei cu carne