autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa clara de pui (rapida si dietetica)

Autor: Marc (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marc (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
1-1,5 kg gituri/carcase de pui, 2 cepe, 4 morcovi, 1 telina, 1-2 pastirnac, 1 ardei gras, 1 legaturica patrunjel (sau 1/2 patrunjel si 1/2 marar), 2 dinti de usturoi, 1-2 frunze dafin, sare, piper boabe, 2 lingurite vegeta/supa pui instant, fidea fiarta separat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carcasele se pun la fiert in oala minune (5-6 litri) deschisa, acoperite cu apa, pina cind se curata legumele.

Morcovii si pastirnacul se curata si se pun intregi, telina se transeaza, ceapa se cresteaza dar nu pina la capat, ardeiul se curata de miez si vine si se adauga toate in oala. Verdeata bine spalata se leaga cu o sforicica si se pune si ea. Inaite de inchidem capacul, adaugam 2 lingurite de sare si citeva boabe de piper negru si ienibahar. Se adauga apa sa acopere totul, dar numai pina la 3 degete de buza oalei.

Se inchide capacul si se lasa sa fiarba 10-15 de minute, dupa ce se invarteste tumburusul, apoi se degaja aburul si se deschide oala. Cu grija se strecoara supa in alta oala, se arunca legatura de verdeata, ardeiul si ceapa. Morcovii, telina, pastirnacul si parte din gituri se pastreaza pentru cine vrea la masa, la fel si fideaua.

Supei i se adauga vegeta/praf instant, sare dupa gust, usturoi si dafin si se mai da un clocot-doua, dupa care se scot usturoiul si frunza de dafin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa clara de pui (rapida si dietetica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
ciorba de pui cu legume

ciorba de pui cu legume

Se curata legumele se taie cubulete si se pun la fiert. Pieptul de pui de taie se se pune impreuna

6 voturi    4 comentarii
40 min
Supe de carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

In zeama in care am fiert in prealabil puiul punem telina taiata bucati, ardeiul gras taiat cubulete,

41 voturi    9 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1-1,5 kg gituri/carcase de pui
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 1-2 pastirnac
  • 1 ardei gras
  • 1 legaturica patrunjel (sau 1/2 patrunjel si 1/2 marar)
  • 2 dinti de usturoi
  • 1-2 frunze dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 2 lingurite vegeta/supa pui instant
  • fidea fiarta separat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa crema de branza