Carcasele se pun la fiert in oala minune (5-6 litri) deschisa, acoperite cu apa, pina cind se curata legumele.
Morcovii si pastirnacul se curata si se pun intregi, telina se transeaza, ceapa se cresteaza dar nu pina la capat, ardeiul se curata de miez si vine si se adauga toate in oala. Verdeata bine spalata se leaga cu o sforicica si se pune si ea. Inaite de inchidem capacul, adaugam 2 lingurite de sare si citeva boabe de piper negru si ienibahar. Se adauga apa sa acopere totul, dar numai pina la 3 degete de buza oalei.
Se inchide capacul si se lasa sa fiarba 10-15 de minute, dupa ce se invarteste tumburusul, apoi se degaja aburul si se deschide oala. Cu grija se strecoara supa in alta oala, se arunca legatura de verdeata, ardeiul si ceapa. Morcovii, telina, pastirnacul si parte din gituri se pastreaza pentru cine vrea la masa, la fel si fideaua.
Supei i se adauga vegeta/praf instant, sare dupa gust, usturoi si dafin si se mai da un clocot-doua, dupa care se scot usturoiul si frunza de dafin.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii