autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa clara de pui (rapida si dietetica)

Autor: Marc (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marc (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
1-1,5 kg gituri/carcase de pui, 2 cepe, 4 morcovi, 1 telina, 1-2 pastirnac, 1 ardei gras, 1 legaturica patrunjel (sau 1/2 patrunjel si 1/2 marar), 2 dinti de usturoi, 1-2 frunze dafin, sare, piper boabe, 2 lingurite vegeta/supa pui instant, fidea fiarta separat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carcasele se pun la fiert in oala minune (5-6 litri) deschisa, acoperite cu apa, pina cind se curata legumele.

Morcovii si pastirnacul se curata si se pun intregi, telina se transeaza, ceapa se cresteaza dar nu pina la capat, ardeiul se curata de miez si vine si se adauga toate in oala. Verdeata bine spalata se leaga cu o sforicica si se pune si ea. Inaite de inchidem capacul, adaugam 2 lingurite de sare si citeva boabe de piper negru si ienibahar. Se adauga apa sa acopere totul, dar numai pina la 3 degete de buza oalei.

Se inchide capacul si se lasa sa fiarba 10-15 de minute, dupa ce se invarteste tumburusul, apoi se degaja aburul si se deschide oala. Cu grija se strecoara supa in alta oala, se arunca legatura de verdeata, ardeiul si ceapa. Morcovii, telina, pastirnacul si parte din gituri se pastreaza pentru cine vrea la masa, la fel si fideaua.

Supei i se adauga vegeta/praf instant, sare dupa gust, usturoi si dafin si se mai da un clocot-doua, dupa care se scot usturoiul si frunza de dafin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa clara de pui (rapida si dietetica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de pui cu tarhon

Ciorba de pui cu tarhon

Curatam si spalam toate legumele in afara de mazare. Le taiem felii subtiri si le punem  la

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Supa cu taitei

Supa cu taitei

Curat, spal pulpele, le dau un clocot, vars apa. Le clatesc si le dau la fiert in apa rece. Spumuiesc

15 voturi    12 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1-1,5 kg gituri/carcase de pui
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 1-2 pastirnac
  • 1 ardei gras
  • 1 legaturica patrunjel (sau 1/2 patrunjel si 1/2 marar)
  • 2 dinti de usturoi
  • 1-2 frunze dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 2 lingurite vegeta/supa pui instant
  • fidea fiarta separat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supă de rață în stil asiatic la Crock-Pot