autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa clara de pui (rapida si dietetica)

Autor: Marc (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marc (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
1-1,5 kg gituri/carcase de pui, 2 cepe, 4 morcovi, 1 telina, 1-2 pastirnac, 1 ardei gras, 1 legaturica patrunjel (sau 1/2 patrunjel si 1/2 marar), 2 dinti de usturoi, 1-2 frunze dafin, sare, piper boabe, 2 lingurite vegeta/supa pui instant, fidea fiarta separat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carcasele se pun la fiert in oala minune (5-6 litri) deschisa, acoperite cu apa, pina cind se curata legumele.

Morcovii si pastirnacul se curata si se pun intregi, telina se transeaza, ceapa se cresteaza dar nu pina la capat, ardeiul se curata de miez si vine si se adauga toate in oala. Verdeata bine spalata se leaga cu o sforicica si se pune si ea. Inaite de inchidem capacul, adaugam 2 lingurite de sare si citeva boabe de piper negru si ienibahar. Se adauga apa sa acopere totul, dar numai pina la 3 degete de buza oalei.

Se inchide capacul si se lasa sa fiarba 10-15 de minute, dupa ce se invarteste tumburusul, apoi se degaja aburul si se deschide oala. Cu grija se strecoara supa in alta oala, se arunca legatura de verdeata, ardeiul si ceapa. Morcovii, telina, pastirnacul si parte din gituri se pastreaza pentru cine vrea la masa, la fel si fideaua.

Supei i se adauga vegeta/praf instant, sare dupa gust, usturoi si dafin si se mai da un clocot-doua, dupa care se scot usturoiul si frunza de dafin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa clara de pui (rapida si dietetica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de mustar

Supa de mustar

In oala in care vrem sa facem supa, punem la topit untul, adaugam morcovul razuit pe razatoarea mica

1 vot    0 comentarii
25 min
Supe de carne
Supa de fazan

Supa de fazan

Fazanul deja fezandad in pene, se curata de pene, se parleste, se spala.Atentie: pentru supa nu se

14 voturi    6 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1-1,5 kg gituri/carcase de pui
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 1-2 pastirnac
  • 1 ardei gras
  • 1 legaturica patrunjel (sau 1/2 patrunjel si 1/2 marar)
  • 2 dinti de usturoi
  • 1-2 frunze dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 2 lingurite vegeta/supa pui instant
  • fidea fiarta separat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa tailandeza de pui cu lapte de cocos si lime