autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa clara de pui (rapida si dietetica)

Autor: Marc (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marc (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
1-1,5 kg gituri/carcase de pui, 2 cepe, 4 morcovi, 1 telina, 1-2 pastirnac, 1 ardei gras, 1 legaturica patrunjel (sau 1/2 patrunjel si 1/2 marar), 2 dinti de usturoi, 1-2 frunze dafin, sare, piper boabe, 2 lingurite vegeta/supa pui instant, fidea fiarta separat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carcasele se pun la fiert in oala minune (5-6 litri) deschisa, acoperite cu apa, pina cind se curata legumele.

Morcovii si pastirnacul se curata si se pun intregi, telina se transeaza, ceapa se cresteaza dar nu pina la capat, ardeiul se curata de miez si vine si se adauga toate in oala. Verdeata bine spalata se leaga cu o sforicica si se pune si ea. Inaite de inchidem capacul, adaugam 2 lingurite de sare si citeva boabe de piper negru si ienibahar. Se adauga apa sa acopere totul, dar numai pina la 3 degete de buza oalei.

Se inchide capacul si se lasa sa fiarba 10-15 de minute, dupa ce se invarteste tumburusul, apoi se degaja aburul si se deschide oala. Cu grija se strecoara supa in alta oala, se arunca legatura de verdeata, ardeiul si ceapa. Morcovii, telina, pastirnacul si parte din gituri se pastreaza pentru cine vrea la masa, la fel si fideaua.

Supei i se adauga vegeta/praf instant, sare dupa gust, usturoi si dafin si se mai da un clocot-doua, dupa care se scot usturoiul si frunza de dafin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa clara de pui (rapida si dietetica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa cu somon

Supa cu somon

Am incercat aceasta supa in Helsinki si mi s-a parut extrem de gustoasa, satioasa si potrivita pentru

5 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de carne
Ciorba de miel

Ciorba de miel

Se spala carnea de miel si se pune la fiert. Intre timp, se spumeaza supa. Cand carnea este fiarta,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1-1,5 kg gituri/carcase de pui
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 1-2 pastirnac
  • 1 ardei gras
  • 1 legaturica patrunjel (sau 1/2 patrunjel si 1/2 marar)
  • 2 dinti de usturoi
  • 1-2 frunze dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 2 lingurite vegeta/supa pui instant
  • fidea fiarta separat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Garden tomato soup