autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa clestar

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2005

Ingrediente
500 gr.pulpa vita(manzat), 1 ceapa mare sau doua mai mici, 1 morcov (aproximativ 200gr.), 200 gr.mazare verde, 2 litri de apa, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Aceasta supa speciala se pregateste doar din carne de vitel(manzat)care este mai slaba.Supa se poate servi si rece.carnea de vita se curata de pielite si se taie cubulete,potrivite ca marime.La servire nu se va utiliza toata carnea,restul folosindu-se pentru alt preparat.Intr-un vas se pune apa la fiert impreuna cu ceapa curatata si introdusa intr-un tifon ca sa nu se imprastie in supa.Se adauga la inceput doar o mica cantitate de sare ca sa ajute la formarea spumei.Supa se spumeaza ori de cate ori este nevoie.Carnea trebuie sa fiarba in clocote foarte mici.Trebuie sa fie perfect limpede.Se fierbe in vas descoperit,nu la oala sub presiune,aproximativ o ora.Trebuie sa ramana aproximativ 1,5 litri de supa.Carnea trebuie sa fie bine fiarta,dar nu trebuie sa se desire.Tocmai de aceea trebuie verificata periodic.Se inteapa cu o furculita.Daca este fiarta aceasta trebuie sa patrunda cu usurinta,dar bucatile de carne trebuie sa fie totusi compacte.(sa isi pastreze forma initiala)Cand carnea este fiarta se adauga morcovul taiat cubulete si mazarea.Putem folosi un mix de legume(morcovi si mazare)Se fierbe doar 5 minute,dupa care se potriveste de sare si piper.Pentru aceasta supa care este bine se fie usor mai picanta,se adauga boabe de piper taiata in jumatate,care sa aromatizeze supa fara sa o iuteasca prea mult.Daca am fiert o carne mai grasa,zeama rezultata se degreseaza in mod obligatoriu.In farfurie se adauga 3-4 cubulete de carne ,supa si legumele.Este foarte aspectuasa si de aceea se serveste simpla fara nici un alt adaos.Cine doreste poate alatura la aceasta supa si cateva crutoane aurii de paine.Servita rece,supa devine usor gelatinoasa.Este la fel de aspectuasa si de gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa clestar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

Legumele se taie marunt sau se rad si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Pieptul de

19 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de pui cu flechite

Supa de pui cu flechite

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata. Cand clocoteste

17 voturi    10 comentarii
40 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr.pulpa vita(manzat)
  • 1 ceapa mare sau doua mai mici
  • 1 morcov (aproximativ 200gr.)
  • 200 gr.mazare verde
  • 2 litri de apa
  • sare,

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de pui cu tarhon