autor:

Bucatareala 2.0

» » Supe de legume

Supa crema de broccoli

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2013

Ingrediente
aproximativ 750 g broccoli, 1 ceapa rosie, 1 morcov, o lingurita pasta de ardei kapia, 200 ml smantana lichida 15%, o bucatica de parmezan

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se soteaza usor in ulei de masline dupa principiul “hot pan, olive oil”, impreuna cu pasta de ardei kapia (eu folosesc o pasta facuta de mama mea - ardei kapia macinati si amestecati cu sare), dupa care se toarna aproximativ 1 l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba cam 10 -15 minute, pana se inmoaie morcovul. In acest moment se adauga si buchetelele de broccoli, adaugand, daca mai este nevoie, putina apa fierbinte. Nu trebuie sa fie acoperit de apa integral, este suficient cam pana la jumatate, altfel va iesi o zeama lunga, iar noi vrem supa crema :). Buchetelele noastre de broccoli vor fierbe practic in aburi. Cam 15 minute sau pana se inmoaie, amestecand usor din cand in cand.
Cand sunt fierte toate legumele se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se blenduiesc fara mila. Eu folosesc un blender cu pahar, in care pasez prima data legumele cu putina zeama in care au fiert. Restul de zeama o adaug putin cate putin, pana ajung la consistenta dorita. Se pune din nou pe foc, dar doar cat sa dea un clocot. Se adauga smantana lichida, pastrand putina si pentru décor, si parmezanul ras, se omogenizeaza si se potriveste de sare si piper.
Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine, cascaval, blue cheese etc., dupa pofta si imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de broccoli

Supa-crema de broccoli

Punem la fiert 2 l apa, adaugam ceapa, cartofii, telina curatate, spalate, taiate bucati, lasam sa

12 voturi    3 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

In oala cu unt topit si o ceasca cu apa, se soteaza legumele curatate, spalate si taiate, frunzele

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    multumesc,iar m-ai scos din impas.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • aproximativ 750 g broccoli
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • o lingurita pasta de ardei kapia
  • 200 ml smantana lichida 15%
  • o bucatica de parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

4 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Tarta rustica cu prune

Tarta rustica cu prune

Inca de cand au aparut prunele le-am dat tarcoale, cautand reteta perfecta. Am tot ales pana am cules...

4 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

multumesc,iar m-ai scos din impas.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole