autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa crema de broccoli si spanac (supa verde)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
1 buchet de broccoli de aproximativ 500 g,, 100 g frunze spanac,, 1 ceapa,, 1 cartof alb,, 1 pastarnac,, 50-60 g telina,, unt cat o nuca,, 3 linguri ulei de masline,, 1 legatura patrunjel,, 200 ml lapte,, 3-4 lingurite smantana,, 3-4 lingurite ketchup,, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Spalati broccoli si spanacul. Curatati cartoful, ceapa, pastarnacul si telina, spalati-le si taiati-le bucati mari. Puneti la fiert in 2 litri de apa rece toate legumele, broccoli si spanacul (pastrati cateva frunzulite pentru decor), adaugati o lingurita de sare si uleiul de masline si lasati sa fiarba la foc mic cam 30 minute.
Luati supa de pe foc, adaugati untul si laptele, patrunjelul tocat, apoi mixati. Dregeti gustul de sare si piper, puneti supa in farfurii, decorati cu cate o lingurita de smantana si una de ketchup si cu frunzulite de spanac.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de broccoli si spanac (supa verde)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc

2 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume
Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte. Soricii

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Super !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    salvata o sa o preparam la iesirea din post.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    Foarte interesanta reteta aceasta de supa crema! Arata foarte bine si sunt convinsa ca este si foarte buna! Se salveaza!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc, multumesc.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Un deliciu,arata superb,frumoasa prezentarea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 buchet de broccoli de aproximativ 500 g,
  • 100 g frunze spanac,
  • 1 ceapa,
  • 1 cartof alb,
  • 1 pastarnac,
  • 50-60 g telina,
  • unt cat o nuca,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 200 ml lapte,
  • 3-4 lingurite smantana,
  • 3-4 lingurite ketchup,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Supe de legume

Supa crema de ciuperci cu crutoane Supa crema de ciuperci cu crutoane

Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon

Legumele tăiate în cubulețe mici, le-am călit cu puțin ulei până s-au înmuiat. Apoi am adăugat apă, vegeta,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac