Supă cremă de brocoli- de post

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supă cremă de brocoli- de post

Ingrediente

  • 400 gr brocoli
  • o ceapă mică tăiată
  • o țelină mijlocie tăiată cuburi
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 cartofi potrivit de mari curățați și tăiați cubulețe
  • sare o linguriță
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/2 ceașcă lapte de soia, dacă aveți.

Mod de preparare

Încălziți uleiul într-o oală mare (a mea are 4l). Adăugați ceapa și 1/2 liguriță de sare. Lăsați să se înmoaie bine ceapa să fie transparentă. Adăugati țelina usturoiul și 1/2 linguriță de piper proaspăt macinat, amestecați și lăsați la foc mic 5 minute, apoi adăugați 5 căni de apă călduță, cartofii tăiați cubulețe și restul de sare. Se dă focul mare până incepe să fiarbă, apoi se lasă focul mai mic până sunt fierți cartofii. Se adaugă brocoli și se mai fierbe acoperit aproximativ 5 minute.

Se oprește focul, se lasă 5-10 minute să se mai răcească, apoi se toarnă supa în blender și se mixează până se obține consistența dorită.

La servit se drege cu lapte de soia sau se mănâncă fără.

Este o bunătate!

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise