Supa crema de brocoli, telina apio si praz, cu bacon

Se toaca ceapa, prazul si tija de apio marunt si se calesc in putin ulei de masline.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de brocoli, telina apio si praz, cu bacon

Ingrediente

  • 250 gr bacon afumat
  • 1 litru de apa sau supa de pui
  • 2 tije de praz
  • 1 buchetel de broccoli
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 tija de apio (telina)
  • Paine feliata veche.
  • Ulei de masline
  • Sare, piper.

Mod de preparare

Se toaca ceapa, prazul si tija de apio marunt si se calesc in putin ulei de masline, apoi se pun la fiert impreuna cu broccoli, intr-un litru de apa sau supa de pui.

Dupa ce a fiert se paseaza cu blenderul, se adauga uleiul de masline si se condimenteaza cu sare si piper.

Feliile de paine se freaca cu catelul de usturoi si se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la cuptor pana se rumenesc. Se taie apoi cubulete.

Baconul se frige la in tigaia de teflon dupa care se taie cubulete.

Supa se serveste cu crutoanele de paine si baconul fript.

Dupa gust, se mai pot adauga si seminte de pin trase la tigaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise