autor:

Larisa Ghetu

» » Supe de legume

Supa crema de cartofi cu morcovi

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
1,5 l apa, 3 cartofi mari, 1 morcov mare, 1 ceapa mare, ulei de masline, delicat, unt- cat o nuca si verdeata(patrunjel) dupa ce se ia de pe foc, crutoane/ paine prajita

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, dupa ce incepe sa fiarba se pune ceapa taiata rondele, se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se pun si celelalte legume taie cubulete pentru a fierbe mai repede. Dupa ce au fiert, se ia cratita de pe foc, se scot legumele din supa, se lasa la racit si se foloseste un blender de preferinta pentru a pasa legumele. In timp ce se paseaza se mai pune in compozitie si sosul in care au fiert pentru a se putea pasa mai bine. Dupa aceasta se pune compozitia in restul de supa si se mai lasa la fiert cateva minute, aprox 3, timp in care se adauga si untul. Dupa ce s-a oprit focul, se adauga verdeata. Se serveste cu crutoane sau felii de paine prajita. Pofta buna! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA-CREMA DE MORCOVI SI CARTOFI

SUPA-CREMA DE MORCOVI SI CARTOFI

Intr-o cratita se pune uleiul;cind uleiul e cald,se pun morcovii si ceapa taiate marunt.Se prajesc

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon

Legumele curatate,spalate si taiate cubulete le punem la fiert in apa cu sare, apoi le pasam cu blenderul

3 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • dan deva

    dan deva (Chef de cuisine):

    O supa excelenta cand nu ai inspiratie, deoarece iese foarte bine, eu am fiert odata cu legumele si cateva felii de carnat afumat pe care le-am scos si le-am adaugat dupa pasare, iar in loc de crutoane am folosit fulgi de porumb si un strop de smantana si de otet balsamic.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 3 cartofi mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • delicat
  • unt- cat o nuca si verdeata(patrunjel) dupa ce se ia de pe foc
  • crutoane/ paine prajita

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de mazare