Hrisca trebuie spalata in multe ape reci pentru ca are multe impuritati.
Hrisca trebuie spalata in multe ape reci pentru ca are multe impuritati. Dupa ce este scursa bine, se pune intr-un bol si se acopera cu apa, apoi se lasa deoparte 3-4 h.
Dupa acest timp, se pun in oala toate legumele curatate, spalate, taiate, de la ceapa verde doar partea alba, lingura cu vegeta, hrisca cu tot cu apa din bol, ulei, se completeaza cu apa cat sa treaca peste legume, se mai adauga 1 lingurita rasa cu sare si se lasa la fiert 40 min.
Dupa ce s-a racit, se rastoarna in blender, se mixeaza, apoi se trece prin sita, rezultatul se pune din nou in oala pe foc, se adauga smantana, se amesteca, se potriveste de gust, apoi se opreste focul.
Se serveste supa intr-un bol alb pentru a iesi in evidenta culoarea;deasupra se orneaza cu frunze de ceapa verde si optional o felie de lamaie!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii