Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
2 buc. ceapa, o legatura patrunjel, un ou, 600 gr. cartofi, 1-2 linguri untdelemn, o lingura faina, 1/2 pahar lapte, apa, sare, 2-3 buc. oase de vaca
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 55 min
Mod de preparare
Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime intr-un vas, se ingalbeneste ceapa care a fost curatata si taiata in felii subtiri, se adauga faina si cartofii taiati in felii si se inabusa impreuna, amestecind continuu. Se toarna apoi 3-4 linguri din zeama de la oase, se lasa sa dea in clocote, dupa care se rastoarna in oala. Se continua astfel fierberea pina cind cartofii sint foarte bine fierti. Se trece totul prin sita si se aseaza din nou la foc. Cind este gata, se bate cu galbenus si lapte caldut si se adauga restul de untdelemn si verdeata tocata. Se poate prepara si fara oase.
Se serveste la masa cu crutoane, saleuri sau pateuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Intr-o cratita se pune uleiul;cind uleiul e cald,se pun morcovii si ceapa taiate marunt.Se prajesc
8 voturi
2 comentarii
1h 30 min
Intr-o cratita pune la fiert zeama de supa de legume impreuna cu busuioc, salvie si rozmarin.Lasa
7 voturi
2 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010
O bunatate !