autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de legume

Supa- crema de chicons (supa-crema de andive)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
4 chicons (andive), 2 cepe, partea alba de la un praz mare, 2 cartofi mari, 100 gr frisca lichida, marar sau patrunjel, 2-3 catei de usturoi, o lingura ulei masline, sare, piper, nucsoara, concentrat legume.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

se scoate cotorul amar de la chicons. Se toaca ceapa, se taie andivele in rondele potrivite, cartofii se curata de coaja, se spala bine, se taie cuburi, prazul se taie in rondele. Se pune la calit in oala de supa in uleiul de masline, ceapa, prazul si andivele. Se pun cartofii, se toarna apa doar cat sa acopere cu un centimetru legumele si se fierbe la foc potrivit. Cand sunt fierte se paseaza la blender, se pune piure-ul rezultat din nou in oala, se adauga sare, piper, concentratul de legume, nucsoara si se mai da intr-un clocot, doua. Se opreste focul, se adauga frisca lichida, patrunjelul sau mararul tocate foarte marunt. Se serveste ornata cu frunze de chicon taiate rondele foarte fin. Cine doreste poate adauga branza gruyère sau parmezan si crutoane. In cazul in care se reincalzeste supa, sa nu se aduca la gradul de fierbere !
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa- crema de chicons (supa-crema de andive)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume cu ghimbir

Supa crema de legume cu ghimbir

Toate legumele curatate,spalate,taiate,se pun la fiert impreuna cu ghimbirul ras, in apa cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de dovleac si portocale

Supa crema de dovleac si portocale

Dovleacul se taie in patratele mai mari, ceapa si ghimbirul in patratele mici Portocala se cojeste

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 chicons (andive)
  • 2 cepe
  • partea alba de la un praz mare
  • 2 cartofi mari
  • 100 gr frisca lichida
  • marar sau patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lingura ulei masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • concentrat legume.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovlecei Supa crema de dovlecei

Este o reteta de post super, super gustoasa si sanatoasa! Legumele curatate, spalate, taiate, se pun in oala pe fo,c cu apa cat sa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii de post de la bloggeri
Supa crema de cartofi dulci Supa crema de cartofi dulci

Legumele curatate, spalate, taiate, se pun intr-un vas, pe foc, cu apa si putina sare, iar dupa ce au fiert bine timp de 15-20min, se

1 vot    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de rosii cu taitei sau flechite