autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de legume

Supa- crema de chicons (supa-crema de andive)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
4 chicons (andive), 2 cepe, partea alba de la un praz mare, 2 cartofi mari, 100 gr frisca lichida, marar sau patrunjel, 2-3 catei de usturoi, o lingura ulei masline, sare, piper, nucsoara, concentrat legume.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

se scoate cotorul amar de la chicons. Se toaca ceapa, se taie andivele in rondele potrivite, cartofii se curata de coaja, se spala bine, se taie cuburi, prazul se taie in rondele. Se pune la calit in oala de supa in uleiul de masline, ceapa, prazul si andivele. Se pun cartofii, se toarna apa doar cat sa acopere cu un centimetru legumele si se fierbe la foc potrivit. Cand sunt fierte se paseaza la blender, se pune piure-ul rezultat din nou in oala, se adauga sare, piper, concentratul de legume, nucsoara si se mai da intr-un clocot, doua. Se opreste focul, se adauga frisca lichida, patrunjelul sau mararul tocate foarte marunt. Se serveste ornata cu frunze de chicon taiate rondele foarte fin. Cine doreste poate adauga branza gruyère sau parmezan si crutoane. In cazul in care se reincalzeste supa, sa nu se aduca la gradul de fierbere !
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa- crema de chicons (supa-crema de andive)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de praz cu crouton de somon fume

Supa de praz cu crouton de somon fume

Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri; Pune-le la

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de morcov

Supa de morcov

Se pregateste ceapa in ulei si se condimenteaza; adaugam apa, morcovii tocati si ardeiul taiat cubulete

1 vot    1 comentariu
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 chicons (andive)
  • 2 cepe
  • partea alba de la un praz mare
  • 2 cartofi mari
  • 100 gr frisca lichida
  • marar sau patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lingura ulei masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • concentrat legume.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de ceapa Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de dovlecei