Supa-crema de ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema de ciuperci

Ingrediente

  • -500 g ciuperci(se poate si din conserva)
  • -tulpina de la 1/2 de telina(sau dupa gust)
  • -2 linguri de ulei de masline
  • -20-30 g unt
  • -1 ceapa mare
  • -3 catei de usturoi
  • -3 linguri de faina
  • -1,5 l supa(sau apa +magi,vegeta.................,sau numai apa)
  • -200 ml smintina
  • -sare,piper(dupa gust)

Mod de preparare

O cratita,in care se pune uleiul si untul,se pune pe foc;

se pune,apoi,ceapa taiata marunt;dupa ce e aurie se pune usturoiul zdrobit.Se caleste;apoi se pun ciupercile(cele 500 g),macinate.Se lasa 3-5 minute la foc mare,mestecind tot timpul.Se pune,pe urma,faina;se mesteca f bine;se pune,apoi lichidul(supa).Se lasa sa fiarba 10-15 minute.

Dupa aceea,se face supa-crema(cu blenderul...).

Supa-crema se pune iar pe foc;se potriveste de sare si piper.Se pune,apoi,smintina si 3-4 ciuperci taiate cubulete.Se fierbe totul citeva clocote.

Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor