Ingrediente
- 500 grame ciuperci de cultură, - 50 grame unt, - 2 linguri ulei, - 2 cepe medii, - 2 căţei de usturoi, - 2 linguri de făină, - 150 ml smântână, - frunze de dafin, - sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
2 voturi
Mod de preparare
- se încinge uleiul într-o oală, iar apoi se topeşte untul în el.
- se adaugă apoi ceapa şi usturoiul.
- aşteptăm 2-3 minute, iar apoi adăugăm ciupercile. Călim totul 5 minute la foc iute, amestecând în continuu.
- adăugăm făina şi omogenizăm, după care turnăm supa de pui caldă . Punem frunzele de dafin şi sarea, iar apoi lăsăm la fiert 10 minute.
- răcim supa înainte de a pasa conţinutul cu blenderul. Adăugăm piperul şi smântâna. Omogenizăm, după care încălzim din nou şi punem în farfurie. Se serveşte cu crutoane.