Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml. Se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida. Se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa. Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute.Se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala. Se pune cimbrul si restul de supa. Se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroase putin. Se potriveste de sare si piper.Se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema. Daca este prea groasa se mai adauga supa sau lapte. Se serveste calda, eventual ornata cu patrunjel.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii