Ingrediente
500 g ciuperci albe (champignons), 2 cartofi rosii, 1 ceapă albă potrivită, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, 2 cuburi de supă de pui, 1 l apă, sare, piper negru, 100 ml smântână lichidă de gătit (opţional), crutoane 
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune la încins uleiul, se adaugă ceapa mărunţită şi se lasă până se înmoaie. Se adaugă ciupercile şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi se lasă să fiarbă până scade zeama lăsată de ciuperci.
Între timp, se pune la fiert apa şi se adaugă cuburile de supă de pui. Se adaugă supa de pui peste amestecul de ciuperci şi cartofi şi se lasă să fiarbă la foc mic circa 20 minute, până când se fierb cartofii.
Se adaugă sare şi piper, după gust (atenţie, cuburile de supă conţin şi ele sare) şi se ia supa de pe foc. Se lasă să se răcorească şi se mixează în blender.
Se pune din nou în vasul de fiert şi se lasă la fiert circa 5 minute, amestecând, ca să nu se prindă de fundul vasului.
Se adaugă, opţional, smântână, se decorează cu ciuperci crude, tăiate în lamele subţiri şi se serveşte cu crutoane.