autor:

Dan Mircea

» » Supe de legume

Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2014

Ingrediente
500 g ciuperci albe (champignons), 2 cartofi rosii, 1 ceapă albă potrivită, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, 2 cuburi de supă de pui, 1 l apă, sare, piper negru, 100 ml smântână lichidă de gătit (opţional), crutoane 

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se spală ciupercile si se taie în bucăţi. Se păstrează câteva ciuperci pentru decor.



Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune la încins uleiul, se adaugă ceapa mărunţită şi se lasă până se înmoaie. Se adaugă ciupercile şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi se lasă să fiarbă până scade zeama lăsată de ciuperci.



Între timp, se pune la fiert apa şi se adaugă cuburile de supă de pui. Se adaugă supa de pui peste amestecul de ciuperci şi cartofi şi se lasă să fiarbă la foc mic circa 20 minute, până când se fierb cartofii.



Se adaugă sare şi piper, după gust (atenţie, cuburile de supă conţin şi ele sare) şi se ia supa de pe foc. Se lasă să se răcorească şi se mixează în blender.

Se pune din nou în vasul de fiert şi se lasă la fiert circa 5 minute, amestecând, ca să nu se prindă de fundul vasului.



Se adaugă, opţional, smântână, se decorează cu ciuperci crude, tăiate în lamele subţiri şi se serveşte cu crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa alba

Supa alba

Curatati cartofii, puneti intr-o oala untul, caliti fasolea si cartofii taiate cubulete pt citeva

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de ceapa cu cascaval

Supa de ceapa cu cascaval

Se curata ceapa, se taie rondele si se rumeneste cu untul sau margarina intr-un vas termorezistent

10 voturi    8 comentarii
25 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g ciuperci albe (champignons)
  • 2 cartofi rosii
  • 1 ceapă albă potrivită
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 cuburi de supă de pui
  • 1 l apă
  • sare
  • piper negru
  • 100 ml smântână lichidă de gătit (opţional)
  • crutoane 

Raporteaza reteta

Retete
de Dan Mircea
Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie pe jumătate. Se curăţă de coajă fructul de avocado

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Aperitiv de andive cu gorgonzola

Aperitiv de andive cu gorgonzola

Se spala andiva, se taie cotorul si se scobeste, pentru a-i reduce gustul amarui, apoi se scot foile

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume cu carnaciori de bere

Ciorba de legume cu carnaciori de bere

Se curata zarzavaturile, se spala si se taie in cubulete.. Rosiile se curata de pielita si se taie

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Tom Yum Kung (Supa iute si acra)