Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 200 gr naut fiert (ca sa fiarba mai repede si sa iasa toxinele din naut, se pune la inmuiat in apa calduta cu o ligurita de bicarbonat, apoi il fierb cam 20 min, la oala minune)
  • 200 gr afumatura
  • 1 ceasca smantana
  • 1 ceasca coniac
  • sare, piper
  • marar
  • patrunjel
  • apa

Mod de preparare

Se fierbe nautul si se scurge de apa.

Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai lasa putin la foc pana se evapora alcoolul.

Se adauga apa si se pune la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de naut.

Cealalta parte de naut impreuna cu smantana se paseaza cu blenderul si se adauga in supa.

La final, se pune patrunjelul si mararul tocat fin.

Eu servesc supa cu crutoane de paine pe care le ung cu un amestec de unt, patrunjel tocat fin, parmezan ras si putin usturoi pe care le dau la cuptor cam 5 minute.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine