Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 200 gr naut fiert (ca sa fiarba mai repede si sa iasa toxinele din naut, se pune la inmuiat in apa calduta cu o ligurita de bicarbonat, apoi il fierb cam 20 min, la oala minune)
  • 200 gr afumatura
  • 1 ceasca smantana
  • 1 ceasca coniac
  • sare, piper
  • marar
  • patrunjel
  • apa

Mod de preparare

Se fierbe nautul si se scurge de apa.

Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai lasa putin la foc pana se evapora alcoolul.

Se adauga apa si se pune la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de naut.

Cealalta parte de naut impreuna cu smantana se paseaza cu blenderul si se adauga in supa.

La final, se pune patrunjelul si mararul tocat fin.

Eu servesc supa cu crutoane de paine pe care le ung cu un amestec de unt, patrunjel tocat fin, parmezan ras si putin usturoi pe care le dau la cuptor cam 5 minute.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie
Salata de cartofi cu smantana

Salata de cartofi cu smantana

Reteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....

Salata de cartofi cu smantana
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Pasca poloneza
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor