autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa crema de ciuperci cu perisoare

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
350-400 g ciuperci champignon mai micute, 250 g piept de pui tocat (curcan), 1 patrunjel, 1 pastarnac, 2 morcovi, 1-2 cartofi, 2 cepe, patrunjel verde, 4 linguri ulei, 700 ml lapte, 1 ou, unt cat o nuca, 8 felii de paine pentru crutoane, 2 linguri ulei de masline pentru crutoane, 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci, 2-3 linguri gris, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 50 min

35 voturi

Mod de preparare

Perisoarele din aceasta supa sunt facute din carne de pui sau curcan, morcov, ou si gris. O combinatie care mi s-a parut interesanta si ca se potriveste acestei supe.
Curatati radacinoasele, cartofii si cepele, spalati bine ciupercile si taiati-le felii. Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare 1 morcov si jumatate, pastarnacul, patrunjelul cepele si cartofii. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute.
Caliti ciupercile in unt 10 minute, adaugati-le in oala cu supa si lasati sa mai fiarba 10 minute la foc mic.
Intre timp preparati perisoarele: puneti intr-un blender carnea tocata (sau bucati de piept taiate cubulete), felii de morcov, putina verdeata, oul, gris, o lingura ulei, sare, piper, cimbru si mixati 10 secunde. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe un fund de lemn ud.
Scoateti legumele intregi din zeama si o parte din ciuperci pe care le veti mixa intr-o alta craticioara cu laptele fierbine si restul de ulei. Pastrati cateva feliute de morcov fiert (pentru decor). Adaugati perisoarele una cate una in oala unde fierbe zeama de supa ramasa pe foc.
Lasati perisoarele sa fiarba la foc mic, sa nu clocoteasca, 15 minute apoi adaugati compozitia mixata de lapte cu legume, feliile de morcov si putina verdeata deasupra. Dregeti gustul de sare si piper. Crutoanele le preparati din cubulete mici de paine si ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta pana se usuca si se rumenesc frumos.
Puneti in farfurii supa crema cu cateva bucati de ciuperi si felii de morcov, perisoare si verdeata. Crutoanele si le adauga fiecare in momentul servirii. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci cu perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de cartofi cu carne de porc

Supa de cartofi cu carne de porc

Se taie carnea in cuburi de marime potrivita, asa ca sa intre o data in gura. Se pune intr-o oala

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Ostropel de peste

Ostropel de peste

Dupa ce curatati pestele,puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre

3 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu acesta reteta ......... dar nu chiar la fel ,pt ca nu am avut timp sa o fac la fel ca tine..... am pus pieptul de pui taiat marunt impreuna cu morcov ,patrunjel ,usturoi si le-am dat la robot pina ce s-au tocat bine.Apoi am adaugat pesmetul si sare si am facut perisoarele pe care le-am prajit in ulei incins.Apoi le-am scos si le am lasat deoparte.Am facut ciupercile impreuna cu usturoi taiat fin si am prajit o felie de paine pe care am dat-o la robot cu putin vin alb si am asaugat peste ciuperci.Apoi am adaugat pesisoarele si 1 cana cu apa si am lasat la fiert 10 minute.Au iesit super.mersi de reteta:))

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Interesanta reteta dvs...merita incercata

  • Fara foto

    Michael , 17 martie 2010

    Am salvat reteta, cred ca e o supa foarte fina si delicioasa.

  • Fara foto

    Rodi , 09 martie 2010

    Da, da. Bun, bun

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Foarte buna si imi inchipui ce aroma ii adauga ciupercile.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Am sa prepar si eu azi........am sa revin cu amanunte

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      interesanta combinatia!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Trebuie sa fie tare buna!!!!!!!!!!!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Minunata aceasta reteta! O voi salva si ma straduiesc sa o prepar cat mai curand! FELICITARI!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

35 voturi

Ingrediente

  • 350-400 g ciuperci champignon mai micute
  • 250 g piept de pui tocat (curcan)
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1-2 cartofi
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 4 linguri ulei
  • 700 ml lapte
  • 1 ou
  • unt cat o nuca
  • 8 felii de paine pentru crutoane
  • 2 linguri ulei de masline pentru crutoane
  • 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci
  • 2-3 linguri gris
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Interesanta reteta dvs...merita incercata

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de curcan cu taitei