autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa crema de ciuperci cu perisoare

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
350-400 g ciuperci champignon mai micute, 250 g piept de pui tocat (curcan), 1 patrunjel, 1 pastarnac, 2 morcovi, 1-2 cartofi, 2 cepe, patrunjel verde, 4 linguri ulei, 700 ml lapte, 1 ou, unt cat o nuca, 8 felii de paine pentru crutoane, 2 linguri ulei de masline pentru crutoane, 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci, 2-3 linguri gris, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 50 min

35 voturi

Mod de preparare

Perisoarele din aceasta supa sunt facute din carne de pui sau curcan, morcov, ou si gris. O combinatie care mi s-a parut interesanta si ca se potriveste acestei supe.
Curatati radacinoasele, cartofii si cepele, spalati bine ciupercile si taiati-le felii. Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare 1 morcov si jumatate, pastarnacul, patrunjelul cepele si cartofii. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute.
Caliti ciupercile in unt 10 minute, adaugati-le in oala cu supa si lasati sa mai fiarba 10 minute la foc mic.
Intre timp preparati perisoarele: puneti intr-un blender carnea tocata (sau bucati de piept taiate cubulete), felii de morcov, putina verdeata, oul, gris, o lingura ulei, sare, piper, cimbru si mixati 10 secunde. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe un fund de lemn ud.
Scoateti legumele intregi din zeama si o parte din ciuperci pe care le veti mixa intr-o alta craticioara cu laptele fierbine si restul de ulei. Pastrati cateva feliute de morcov fiert (pentru decor). Adaugati perisoarele una cate una in oala unde fierbe zeama de supa ramasa pe foc.
Lasati perisoarele sa fiarba la foc mic, sa nu clocoteasca, 15 minute apoi adaugati compozitia mixata de lapte cu legume, feliile de morcov si putina verdeata deasupra. Dregeti gustul de sare si piper. Crutoanele le preparati din cubulete mici de paine si ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta pana se usuca si se rumenesc frumos.
Puneti in farfurii supa crema cu cateva bucati de ciuperi si felii de morcov, perisoare si verdeata. Crutoanele si le adauga fiecare in momentul servirii. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci cu perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de peste siciliana

Supa de peste siciliana

Se taie: ceapa in patratele mici, morcovi in rondele de 2-3 mm, feniculul in fidelute, rosiile in

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de carne
Versa

Versa

Acesta mincare este foarte consistenta datorita ingredientelor de mai sus,mie imi place extrem de

21 voturi    11 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu acesta reteta ......... dar nu chiar la fel ,pt ca nu am avut timp sa o fac la fel ca tine..... am pus pieptul de pui taiat marunt impreuna cu morcov ,patrunjel ,usturoi si le-am dat la robot pina ce s-au tocat bine.Apoi am adaugat pesmetul si sare si am facut perisoarele pe care le-am prajit in ulei incins.Apoi le-am scos si le am lasat deoparte.Am facut ciupercile impreuna cu usturoi taiat fin si am prajit o felie de paine pe care am dat-o la robot cu putin vin alb si am asaugat peste ciuperci.Apoi am adaugat pesisoarele si 1 cana cu apa si am lasat la fiert 10 minute.Au iesit super.mersi de reteta:))

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Interesanta reteta dvs...merita incercata

  • Fara foto

    Michael , 17 martie 2010

    Am salvat reteta, cred ca e o supa foarte fina si delicioasa.

  • Fara foto

    Rodi , 09 martie 2010

    Da, da. Bun, bun

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Foarte buna si imi inchipui ce aroma ii adauga ciupercile.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Am sa prepar si eu azi........am sa revin cu amanunte

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      interesanta combinatia!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Trebuie sa fie tare buna!!!!!!!!!!!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Minunata aceasta reteta! O voi salva si ma straduiesc sa o prepar cat mai curand! FELICITARI!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

35 voturi

Ingrediente

  • 350-400 g ciuperci champignon mai micute
  • 250 g piept de pui tocat (curcan)
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1-2 cartofi
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 4 linguri ulei
  • 700 ml lapte
  • 1 ou
  • unt cat o nuca
  • 8 felii de paine pentru crutoane
  • 2 linguri ulei de masline pentru crutoane
  • 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci
  • 2-3 linguri gris
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Interesanta reteta dvs...merita incercata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine