Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 buc. conopida, 100 gr. unt, o lingura faina, 2 buc. oua, 2 linguri smintina, sare, 2 l apa, patrunjel
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intr-o oala cu apa rece si sare la foc potrivit. Cind a fiert, se scoate pe o strecuratoare si se rup citeva buchetele, care se asaza pe o farfurie si care vor servi drept garnitura cand supa va fi gata. Se topeste untul intr-un vas, se presara faina, apoi se adauga zeama in care a fiert conopida. Dupa citeva clocote, se amesteca cu restul de zeama si cu conopida care a fost trecuta prin sita. Se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc domol. Dupa ce a fiert, se drege cu un ou si cu smintina. Se adauga in supa buchetelele de conopida care au fost oprite si patrunjel tocat fin.
Se serveste la masa cu pateuri sau crochete din aluat
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Pasul 1
Pregatim aragazul si o oala in care vom fierbe legumele. Punem in oala laptele si conopida.
2 voturi
0 comentarii
50 min
Se curate zarzavatul si se spala,apoi se desfac buchetele de conopida si brocolii si se spala bine.Intr-o
26 voturi
4 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate