Autor:
susu (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 07 iunie 2016
Ingrediente
1 conopida, 2 dovlocei, 1 cartof, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 telina, frunze de telina, ulei de masline, patrunjel, condimente, un praf de nucsoara
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Calim ceapa dupa care adaugam morcovul ras si apoi celelalte legume taiate potrivit. Conopida o desfacem buchetele si o lasam in apa cu sare si otet. O spalam si o adaugam in oala.. Cand sunt fierte legumele le strecuram, oprim cateva buchetele pentru decor, restul le pasam si le adaugam inapoi in zeama ramasa. Taiem cubulete o paine mai veche, o stropim cu unt topim si o dam putin la cuptor. Servim cu patrunjel, crutoane si conopida oprita. O alta varianta ar mai fi sa pasati trei sferturi din legume si restul lasate intregi. Mai puteti drege supita cu 2-3 linguri de zeama de lamaie amestecata cu 100 ml smantana, o lingura de faina si un galbenus de ou. Se pun cateva linguri de supa peste amestec dupa care se adauga in oala, nu se mai fierbe pentru ca se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Pasul 1
Pregatim aragazul si o oala in care vom fierbe legumele. Punem in oala laptele si conopida.
2 voturi
0 comentarii
50 min
Se curate zarzavatul si se spala,apoi se desfac buchetele de conopida si brocolii si se spala bine.Intr-o
26 voturi
4 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate