Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele.
Dovleacul poate fi si fiert ,dar mult mai gustoasa iese supa daca acesta este copt.
Baconul se taie feliute si se prajeste in putin ulei, apoi se scoate deoparte. In grasimea lasata se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana ce se inmoaie. Se adauga dovleacul copt , se acopera cu apa si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se paseaza cu blenderul pana se obtine o consistenta cremoasa ,catifelata. Pentru a obtine o supa si mai fina , amestecul poate fi strecurat.
Se aseaza din nou pe foc si se reancalzeste usor. Se adauga 150 g smantana , pentru a subtia putin supa si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare, piper, nucsoara.
Supa va deveni cu adevarat speciala cand asezata in bol se va turna deasupra restul de smantana si baconul prajit.
O supa foarte sanatoasa, cremoasa , consistenta si putin afumata .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii