autor:

Truedelights

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
400 g dovleac, 1 ceapa, 4-5 felii de bacon afumat,, 200 g smantana, sare, piper, cimbru, rozmarin,ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele.
Dovleacul poate fi si fiert ,dar mult mai gustoasa iese supa daca acesta este copt.
Baconul se taie feliute si se prajeste in putin ulei, apoi se scoate deoparte. In grasimea lasata se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana ce se inmoaie. Se adauga dovleacul copt , se acopera cu apa si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se paseaza cu blenderul pana se obtine o consistenta cremoasa ,catifelata. Pentru a obtine o supa si mai fina , amestecul poate fi strecurat.
Se aseaza din nou pe foc si se reancalzeste usor. Se adauga 150 g smantana , pentru a subtia putin supa si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare, piper, nucsoara.
Supa va deveni cu adevarat speciala cand asezata in bol se va turna deasupra restul de smantana si baconul prajit.

O supa foarte sanatoasa, cremoasa , consistenta si putin afumata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul se firbe, se scurge de apa si se da prin blender(mixer) sau se paseaza pana devine o pasta.

1 vot    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Supa-crema de dovleac cu sherry

Supa-crema de dovleac cu sherry

Intr-o cratita, caleste ceapa in uleiul de masline pana cand se inmoaie.Adauga 4 linguri sherry si

2 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Cred ca este foarte gustoasa!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

    foarte draguta reteta asta ;stiu si eu una asemanatoare ;al tau este blogul"truedelight"?

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

    Am şi eu dovleci din aceştia, eu le zic franţuzeşti. Sămânţa am luat-o din supermarket. Am făcut şi supă-cremă(Velouté), am pus şi în ketchup, în ghiveci... E foarte sănătos!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Ce bine arata supa ta de dovleac!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 400 g dovleac
  • 1 ceapa
  • 4-5 felii de bacon afumat,
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin,ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Lucia (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovlecei Supa crema de dovlecei

Este o reteta de post super, super gustoasa si sanatoasa! Legumele curatate, spalate, taiate, se pun in oala pe fo,c cu apa cat sa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii de post de la bloggeri
Supa crema de cartofi dulci Supa crema de cartofi dulci

Legumele curatate, spalate, taiate, se pun intr-un vas, pe foc, cu apa si putina sare, iar dupa ce au fiert bine timp de 15-20min, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de Conopida