Supa crema de dovleac

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de dovleac

Ingrediente

  • 500 g pulpa dovleac
  • 800 ml supa pui
  • 100 ml lapte
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 frunza de dafin
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de nucsoara
  • 1/4 lingurita ghimbir ras
  • Pentru servit:
  • crutoane cu usturoi
  • seminte de dovleac
  • smantana

Mod de preparare

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.

Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.

Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper.

Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor