autor:

www.divainbucatarie.ro

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2011

Ingrediente
500 g pulpa dovleac, 800 ml supa pui, 100 ml lapte, 1 ceapa mare, 2 linguri ulei masline, 1 frunza de dafin, 100 ml lapte, 1 praf de nucsoara, 1/4 lingurita ghimbir ras, , Pentru servit:, crutoane cu usturoi, seminte de dovleac, smantana

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

13 voturi

Mod de preparare

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.

Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.

Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper.
Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supã cremã de dovleac si praz

Supã cremã de dovleac si praz

1) Ceapa si usturoiul tocat se cãlesc în uleiul de mãsline. Adaugã cartofi si dovleacul tãiat

4 voturi    5 comentarii
35 min
Supe de legume
Supa-crema de dovleac

Supa-crema de dovleac

Cartofii, morcovi, dovleacul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie. Apoi, intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Am revenit acum si cu poze. Supa a fost foarte buna, iar sotul meu imi tot cere sa o fac. Multumesc pentru reteta!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugenie Atanasiu , 18 noiembrie 2014

    Este delicioasa.

  • SaltnSasha

    SaltnSasha (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2014

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Maria Elena Oprea , 02 septembrie 2014

    Lili Tanasuica Va astept dragilor....pupici...

    • Fara foto

      Lili Tanasuica , 02 septembrie 2014

      Mari venim la masa. Esti o gospodina super. Arata f.b. Te pup

    • Fara foto

      Maria Elena Oprea , 01 septembrie 2014

      Am incercat reteta.....este f. buna......Eu am pus la sfarsit si patrunjel si inca un amanunt, nu am pus lapte..

    • Fara foto

      Cristina Dubei , 05 decembrie 2013

      super buna

    • Fara foto

      Caprescu Monica Raluca , 09 octombrie 2013

      la reteta este scris de 2 ori 100 ml lapte este greseala sau sunt 200 ml lapte ? cred ca este o supa tare buna deja salivez :) multumim

    • Fara foto

      Tache Mariana , 01 octombrie 2013

      mie imi pace dovleacul f mult ,este gustuos si sanatos.

    • Fara foto

      Madalina Marghescu , 01 octombrie 2013

      O bunatate...

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

      Te rog chiar sa imi spui cum ti se pare!!! Te pup

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

      Super din nou! Foarte gustoasa!*****

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

      Super arata!! O pregatesc chiar in momentul asta, si o sa revin cu rezultatul!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g pulpa dovleac
  • 800 ml supa pui
  • 100 ml lapte
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 frunza de dafin
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de nucsoara
  • 1/4 lingurita ghimbir ras
  • Pentru servit:
  • crutoane cu usturoi
  • seminte de dovleac
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

27 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

36 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

SaltnSasha (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant

Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce arpacasul si nautul au dat in clocot, se alege spuma si se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de rosii cu dovlecei