autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Supe de legume

Supa-crema de dovleac

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2013

Ingrediente
-150g dovleac, , -2 morcovi, , -3 cartofi, , -100ml vin alb, , -800ml apa, , -1 foaie dafin, , -1 crenguta rozmarin, , -1 crenguta cimbrisor, , -1 bucata unt, , -ulei de masline, , -sare, , -3 linguri branza rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii, morcovi, dovleacul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie.
Apoi, intr-o oala se pune ulei de masline si unt, iar cand acesta se topeste, se punceapa si usturoiul. Se lasa la calit, o idee, dupa care se sting cu vinul alb. Se adauga si morcovii, dovleacul si cartofii, taiati, sare, piper, dafinul, rozmarinul, cimbrisorul si apa. Eu la inceput am pus 500ml apa, iar pe parcurs, pana legumele au fost moi, am mai adaugat 300ml. Cand legumele au fost moi, am avut grija ca apa, sa le depaseaza de jumatate, in oala. Odata, ce legumele sunt moi, se scot din oala crengutele de cimbrisor si rozmarin si foaia de dafin. Legumele se pun la blender si se piseaza bine.
Piureul rezultat, se pune intr-un recipient mai mare, se mai adauga putin ulei de masline, sare eventual, daca e nevoie si lingurile de branza rasa si se amesteca bine.
Supa-crema de dovleac de serveste calda. Daca doriti o puteti servii cu paine prajita.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de dovleac

Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul se firbe, se scurge de apa si se da prin blender(mixer) sau se paseaza pana devine o pasta.

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • -150g dovleac
  • -2 morcovi
  • -3 cartofi
  • -100ml vin alb
  • -800ml apa
  • -1 foaie dafin
  • -1 crenguta rozmarin
  • -1 crenguta cimbrisor
  • -1 bucata unt
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -3 linguri branza rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa de linte, praz si rosii uscate servita cu paine gratinata cu branza brie