autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac condimentata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
2 lingurite de ulei de masline, 1 ceapa mare, tocata marunt, 4 mere ( rosii ), 1000 g dovleac ( circa 6 cani), 1 cartof mare (taiat felii subtire), 2 lingurite curry( pudra ), 1 lingurite ghimbir (macinat), 1 lingurite sare, 1/2 lingurita scortisoara, 3/4 lingurita coriandru macinat, 1 cana lapte (degresat), 1/4 cana nuci (caju coapte- taiate bucati mari)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc potrivit.Se adauga ceapa si se prajeste 5 min sau pana cand devine aurie, amestecand des.
Se curata, se scoate miezul si se taie felii subtiri 3 (1/2) mere . Se adauga in cratita impreuna cu dovleacul, cartoful, praful de curry, ghimbirul, sarea si scortisoara si se amesteca bine.Se adauga 3 cani cu apa;se acopera si se fierb la foc mic 30 de min sau pana cand dovleacul este fraged.
Se pune amestecul intr-un robot de bucatarie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune inapoi in cratira, se adauga laptele si se amesteca bine. Se fierbe la foc mic pana se incalzeste.
Intre timp, se taie felii subtiri restul de 1/2 mar ( cu coaja ). Se pune supa in 4 boluri si se presara deasupra nucile caju si feliile de mar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac condimentata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovlecei cu susan

Supa crema de dovlecei cu susan

1.Dovleceii se spala si se curata (eu prefer sa nu ii curat ca se pierde din vitamine), se taie bucati

21 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de fasole

Supa de fasole

Punem fasolea la inmuiat in apa, toata noaptea. Curatam ceapa si o taiem marunt, punem ulei in cratita

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    O reteta deosebita !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 4 mere ( rosii )
  • 1000 g dovleac ( circa 6 cani)
  • 1 cartof mare (taiat felii subtire)
  • 2 lingurite curry( pudra )
  • 1 lingurite ghimbir (macinat)
  • 1 lingurite sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 3/4 lingurita coriandru macinat
  • 1 cana lapte (degresat)
  • 1/4 cana nuci (caju coapte- taiate bucati mari)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de cartofi dulci Supa-crema de cartofi dulci

Nu credeam ca o simpla supa-crema poate sa fie atat de pufoasa, cred ca e cuvantul potrivit. Daca treceti pe aici si cititi reteta,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gulii