autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac condimentata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
2 lingurite de ulei de masline, 1 ceapa mare, tocata marunt, 4 mere ( rosii ), 1000 g dovleac ( circa 6 cani), 1 cartof mare (taiat felii subtire), 2 lingurite curry( pudra ), 1 lingurite ghimbir (macinat), 1 lingurite sare, 1/2 lingurita scortisoara, 3/4 lingurita coriandru macinat, 1 cana lapte (degresat), 1/4 cana nuci (caju coapte- taiate bucati mari)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc potrivit.Se adauga ceapa si se prajeste 5 min sau pana cand devine aurie, amestecand des.
Se curata, se scoate miezul si se taie felii subtiri 3 (1/2) mere . Se adauga in cratita impreuna cu dovleacul, cartoful, praful de curry, ghimbirul, sarea si scortisoara si se amesteca bine.Se adauga 3 cani cu apa;se acopera si se fierb la foc mic 30 de min sau pana cand dovleacul este fraged.
Se pune amestecul intr-un robot de bucatarie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune inapoi in cratira, se adauga laptele si se amesteca bine. Se fierbe la foc mic pana se incalzeste.
Intre timp, se taie felii subtiri restul de 1/2 mar ( cu coaja ). Se pune supa in 4 boluri si se presara deasupra nucile caju si feliile de mar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac condimentata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu taitei sau flechite

Supa de rosii cu taitei sau flechite

Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se toaca ceapa mai mare. Se pun

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    O reteta deosebita !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 4 mere ( rosii )
  • 1000 g dovleac ( circa 6 cani)
  • 1 cartof mare (taiat felii subtire)
  • 2 lingurite curry( pudra )
  • 1 lingurite ghimbir (macinat)
  • 1 lingurite sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 3/4 lingurita coriandru macinat
  • 1 cana lapte (degresat)
  • 1/4 cana nuci (caju coapte- taiate bucati mari)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant

Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce arpacasul si nautul au dat in clocot, se alege spuma si se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa-crema de topinambur