autor:

tab1ta

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Ingrediente
1,5-2 kg dovleac, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 linguri unt, 1 cub de concentrat, 1-2 cm ghimbir, 3 linguri seminte de dovleac prajite putin, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.



Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici. Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.



Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.



Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.



Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!



Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.



Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.

Pofta buna!

Inspiratie: Doralinda
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.



Dovleacul (dovlecii) se cu
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Supe de legume
Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Se oparesc rosiile (cand coaja a crapat este semn ca rosia este buna de preparat). Se decojesc si

2 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume
Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

Vreți să vă spun câteva secrete despre ghebe? Ghebele sau opinticile, cum li se mai spune,

4 voturi    2 comentarii
45 min
Supe de legume

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1,5-2 kg dovleac
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri unt
  • 1 cub de concentrat
  • 1-2 cm ghimbir
  • 3 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de tab1ta
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

110 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Merdenele cu branza

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

48 voturi    28 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle umplute cu ciuperci si branza

Chifle umplute cu ciuperci si branza

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. Intr-un bol, se amesteca

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa crema de naut cu rosii

Supa crema de naut cu rosii

Curatam ceapa, morcovul, telina, cartoful si usturoiul. Toate legumele curatate, mai putin ceapa, le taiem cuburi. Ceapa si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt (eu o dau pe razatoare, asa nu mai "plang"

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe