Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Supa crema de dovleac cu mar

Ingrediente

  • 1,5 litri supa de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof
  • 1/2 dovleac
  • 1 mar mare
  • 2 linguri smantana
  • sare si piper dupa gust
  • pentru servit si decor:
  • fulgi de ardei iute rasniti
  • ulei cu infuzie de ardei iute
  • ulei cu infuzie de busuioc
  • cateva frunze de creson
  • 1 lingurita unt
  • felii de mar

Mod de preparare

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in 2 litri apa. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute. Daca nu aveti pui, nu este nici o problema, faceti supa doar cu legume... Am curatat legumele, le-am asezat intr-o oala si peste ele am adaugat supa de pui strecurata. Am lasat sa fiarba aproximativ 30 minute.

Intre timp, am spalat marul si dovleacul, le-am sters, am feliat dovleacul in felii grose de 1,5 cm, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 minute. Am scos tava, am adaugat si marul feliat si am mai dat la cuptor pentru inca 10 minute. Am lasat sa se raceasca dovleacul si marul si le-am curatat de coaja. Cu robotul vertical am pasirat legumele fierte, precum si marul si dovleacul. Am pus pe foc oala cu supa, am adaugat sare si piper dupa gust, 2 linguri de smantana, am amestecat, iar cand supa a dat in clocot am oprit focul.

Am servit supa stropita cu cateva picaturi de ulei de ardei iute si busuioc, am rasnit cativa fulgi de ardei iute, am decorat cu cateva frunzulite de creson, iar la urma am adaugat feliile de mar prajite in putin unt. Sa va fie de bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise