Ingrediente
1,5 litri supa de pui, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 pastarnac, 1 cartof, 1/2 dovleac, 1 mar mare, 2 linguri smantana, sare si piper dupa gust, pentru servit si decor:, fulgi de ardei iute rasniti, ulei cu infuzie de ardei iute, ulei cu infuzie de busuioc, cateva frunze de creson, 1 lingurita unt, felii de mar
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
0 voturi
Mod de preparare
Intre timp, am spalat marul si dovleacul, le-am sters, am feliat dovleacul in felii grose de 1,5 cm, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 minute. Am scos tava, am adaugat si marul feliat si am mai dat la cuptor pentru inca 10 minute. Am lasat sa se raceasca dovleacul si marul si le-am curatat de coaja. Cu robotul vertical am pasirat legumele fierte, precum si marul si dovleacul. Am pus pe foc oala cu supa, am adaugat sare si piper dupa gust, 2 linguri de smantana, am amestecat, iar cand supa a dat in clocot am oprit focul.
Am servit supa stropita cu cateva picaturi de ulei de ardei iute si busuioc, am rasnit cativa fulgi de ardei iute, am decorat cu cateva frunzulite de creson, iar la urma am adaugat feliile de mar prajite in putin unt. Sa va fie de bine!!!