Supele crema sunt foarte sanatoase si consistente, iar vestea buna este ca ai la indemana sute de ingrediente pe care le poti combina pe placul tau. Astazi am preparat supa crema de dovleac cu praz. Reteta este foarte usoara si rapida!
Pentru inceput taiati dovleacul in 2 jumatati, pe lungime, aruncati semintele si fierbeti in supa de pui. Supa nu trebuie sa depaseasca cu mult nivelul legumelor. Daca puneti prea multa supa riscati sa nu obtineti consistenta dorita. Pentru supa de pui puteti folosi zeama strecurata de la o supa sau daca nu aveti timp puteti folosi 1-2 cuburi de supa asa cum am facut eu.
Verificati constant dovleacul cu cutitul, iar cand este aproape gata adaugati si prazul taiat rondele si mai lasati 10 minute pe foc.
Scoateti dovleacul din oala, lasati-l sa se raceasca putin, apoi curatati cu grija coaja si taiati-l cubulete. Reintroduceti in oala cu supa si blenduiti tot amestecul pana obtineti un amestec omogen, cu o consistenta ceva mai lichida fata de cea a piureului. Pentru ca am folosit cuburi de supa nu a fost nevoie sa mai adaug sare. Spre final am condimentat cu putin piper.
Puteti servi supa alaturi de putin parmezan ras sau o mana de fistic.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii