Supa crema de dovleac cu spanac

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de dovleac cu spanac

Ingrediente

  • 350-400g dovleac dulce
  • 250g "baby" spanac
  • 3 cartofi medii
  • 3 oua
  • 2 cuburi supa concetrata de gaina
  • 3 catai de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa medie
  • 4 linguri ulei de masline
  • piper si sare

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele dupa care le taiem in bucatele potrivite. Intr-o oala punem 3 linguri ulei de masline iar cand incepe sa friga punem usturoiul tocat marunt si il lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam legumele, lasam 4-5min. la foc moderat amestecand mereu, adaugam cele 2 cuburi de supa concetrata si mai amestecam impreuna timp de 2min. Adaugam apa fierbinte sa treaca doua degete de legume, punem si cele 3 oua spalate si cu capacul pus fierbem timp de 20-25min. pana legumele sau inmuiat. Scoatem ouale si reducem totul la o crema cu blenderul. Adaugam in supa crema ouale decojite si taiate nu prea marunt, spanacul spalat, piper si sare daca mai e nevoie, amestecam si lasam sa mai fiarba cca.5min. Tragem oala de pe foc adaugam 1 lingura de ulei de masline amestecam si cu capacul pus lasam 10 min. sa odihneasca si sa se amestece aromele. Daca vreti putin mai lichida supa mai adaugati putina apa fierbinte. E o supa crema tipica din Portugalia ce se serveste mai ales seara la cina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise