autor:

autor

» » Supe de legume

Supa crema de dovlecei

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3-4 buc. dovlecel, 2 buc. ceapa, 80 gr. unt, o lingura faina, 1 pahar lapte, 2 buc. oua, sare, 2 1/2 l apa, 100-150 gr. smintina, 2-3 buc. oase

Dificultate: Medie Timp: 2h 55 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In aceasta zeama se introduce ceapa curatata si taiata felii subtiri si dovleceii curatati, taiati in bucati nu prea mari si inabusiti in grasime. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Faina se amesteca cu laptele caldut si se introduce in supa, apoi se mai lasa sa fiarba 30-35 min. dupa care se trece totul prin sita. Se bate cu galbenusurile de ou si se presara verdeata tocata marunt.
Se serveste cu smintina si cu crutoane din piine prajita
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de rosii cu dovlecei

Supa crema de rosii cu dovlecei

Oparim rosiile si le curatam de pielita,apoi le taiem cubulete.Taiem si dovleceii cubulete, iar ceapa,morcovul,telina

6 voturi    9 comentarii
1h
Supe de legume
Supa-crema de dovlecei

Supa-crema de dovlecei

Se curata si se taie feliute usturoiul si ceapa. Se calesc in putin ulei. Se adauga dovleceii felii(fara

2 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Foarte buna !

Dificultate

Medie

Timp

2h 55 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3-4 buc. dovlecel
  • 2 buc. ceapa
  • 80 gr. unt
  • o lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • 2 buc. oua
  • sare
  • 2 1/2 l apa
  • 100-150 gr. smintina
  • 2-3 buc. oase

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de sfecla rosie Supa crema de sfecla rosie

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt pătrunjelul. 2. Pregătim aragazul

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ciorba de vara cu dovlecei si piept de rata Ciorba de vara cu dovlecei si piept de rata

Se spala, se curata de coaja si se toaca marunt morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel. Se spala si se taie marunt ardeiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de rosii cu taitei sau flechite