autor:

valentina ionita

» » Supe de legume

SUPA-CREMA DE DOVLECEI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Ingrediente
1/2 dovlecei, cca 50 g unt, 1-2 linguri cu faina, un galbenus de ou, 100 g smantana, putin lapte, o legatura patrunjel, o ceapa uscata sau cateva fire de ceapa verde, un ardei gras, sare, alb dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala,se taie capetele,se taie cubulete si se fierb intr-un litru de apa in care se va adauga faina inmuiata in apa rece ,patrunjelul,ceapa taiata cubulete,ardeiul gras curatat de seminte,cotor si putin lapte pentru ca dovleceii sa-si pastreze culoarea.Dupa ce au fiert,se vor trece prin sita , iar pasta obtinuta se amesteca cu zeama ramasa si se va adauga sosul obtinut din smantana, unt si galbenusul de ou.Se va reincalzi putin si se va potrivi de sare si piper alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA-CREMA DE DOVLECEI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Se caleste prazul taiat in felii( e mai bun decat ceapa pt. ca nu e asa de puternic la gust ) la

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Supa-crema de dovlecei

Supa-crema de dovlecei

Se curata si se taie feliute usturoiul si ceapa. Se calesc in putin ulei. Se adauga dovleceii felii(fara

2 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    Multumesc...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Si eu fac supa-crema de dovlecei,chiar azi am facut-o. F.buna !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Multumesc pentru aprecieri si sigur o sa va placa...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Cred ca o sa-mi placa.Am sa incerc si eu aceasta reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Frumoasa prezentare,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1/2 dovlecei
  • cca 50 g unt
  • 1-2 linguri cu faina
  • un galbenus de ou
  • 100 g smantana
  • putin lapte
  • o legatura patrunjel
  • o ceapa uscata sau cateva fire de ceapa verde
  • un ardei gras
  • sare, alb dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa frantuzeasca de ceapa