Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Ingrediente

  • 3 cartofi medii
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva fasole rosie (500g)
  • 3 catai de usturoi
  • 1 cub concentrat vita
  • 1 lingurita sofran de india sau curry (optional)
  • 5 linguri ulei de masline
  • 25g unt
  • piper si sare.

Mod de preparare

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu 3 linguri ulei de masline. Cand usturoiul e aurit adaugam celelalte legume (afara de fasole) taiate in cuburi potrivite la calit, 3-4 min. Dupa care adaugam cubul de vita, jumatate conserva de fasole si apa ferbinte cat sa acopere legumele si lasam sa fiarba la foc domol 15-20 min. Mixam bine legumele cu mixerul si adaugam apa ferbinte in functie decat de cremoasa vrem sa iasa supa. Punem restul de fasole, sofranul de india sau curry, piper macinat si daca e nevoie sare si mai lasam la foc redus 10 min. Tragem de pe foc adaugam restul de ulei de masline, amestecam punem capacul si lasam 5 min. sa odihneasca. Aceasta supa se poate servi cu crutoane. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor