autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa-crema de fasole uscata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g fasole alba uscata, , 2 cartofi, , 1 fir de praz, , 1 ceapa alba, , 1 radacina de telina, , 1 radacina mare de morcov, , 1 radacina de pastarnac si 1 de patrunjel, , 100 ml untdelemn, , sare, , piper, , patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece 8-10 ore, dupa care se pune la foc. Dupa cateva clocote, se schimba apa cu alta fierbinte (2 litri), adaugandu-se zarzavatul curatat si spalat (intreg). Cand fasolea e fiarta, se trece impreuna cu legumele prin sita. In alt vas, se incinge untdelemnul, se toarna piureul, se da in cateva clocote si se adauga zeama in care au fiert fasolea si zarzavatul. Se potriveste de sare si de piper si se adauga verdeata tocata fin. Se serveste cu crutoane de paine prajita sau cu salata de ceapa de apa (taiata fin si amestecata cu untdelemn, otet si putina boia).
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Se curata si se taie legumele in bucati mai mari. In 3 litri de apa cu putina sare se fierb legumele,

26 voturi    6 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu spanac

Supa crema de dovleac cu spanac

Curatam si spalam legumele dupa care le taiem in bucatele potrivite. Intr-o oala punem 3 linguri

14 voturi    5 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g fasole alba uscata
  • 2 cartofi
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapa alba
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina mare de morcov
  • 1 radacina de pastarnac si 1 de patrunjel
  • 100 ml untdelemn
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în

2 voturi    1 comentariu
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de linte cu usturoi