autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa-crema de fasole uscata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g fasole alba uscata, , 2 cartofi, , 1 fir de praz, , 1 ceapa alba, , 1 radacina de telina, , 1 radacina mare de morcov, , 1 radacina de pastarnac si 1 de patrunjel, , 100 ml untdelemn, , sare, , piper, , patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece 8-10 ore, dupa care se pune la foc. Dupa cateva clocote, se schimba apa cu alta fierbinte (2 litri), adaugandu-se zarzavatul curatat si spalat (intreg). Cand fasolea e fiarta, se trece impreuna cu legumele prin sita. In alt vas, se incinge untdelemnul, se toarna piureul, se da in cateva clocote si se adauga zeama in care au fiert fasolea si zarzavatul. Se potriveste de sare si de piper si se adauga verdeata tocata fin. Se serveste cu crutoane de paine prajita sau cu salata de ceapa de apa (taiata fin si amestecata cu untdelemn, otet si putina boia).
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de broccoli si spanac (supa verde)

Supa crema de broccoli si spanac (supa verde)

Spalati broccoli si spanacul. Curatati cartoful, ceapa, pastarnacul si telina, spalati-le si taiati-le

18 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume
Chowder cu piept de curcan, linte verde si porumb

Chowder cu piept de curcan, linte verde si porumb

Pune ceapa intro cratita impreuna cu 6 linguri zeama de supa de pui.Acopera cratita si lasa ceapa

4 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g fasole alba uscata
  • 2 cartofi
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapa alba
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina mare de morcov
  • 1 radacina de pastarnac si 1 de patrunjel
  • 100 ml untdelemn
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de ciuperci urechi de lemn
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide