Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
2 buc. ceapa, 1 buc. telina, 1 buc. morcov, 1 buc. pastirnac, 1 fir praz, 2 1/2 l apa, sare, 80 gr. unt, verdeata, 2 buc. cartofi, 300 gr. fasole uscata
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Se alege fasolea, se spala bine si se pune din ajun sa se inmoaie in de 3 ori mai multa apa rece. A doua zi, se schimba apa cu alta tot rece atita cit sa acopere fasolea. Cind incepe sa clocoteasca, se schimba apa, cu una fierbinte. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si spalat si se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 ore. Dupa ce fasolea este bine fiarta, se strecoara, apoi se trece prin sita impreuna cu zarzavatul. Se incalzeste 3/4 din cantitatea de grasime in oala, se adauga pireul, se amesteca bine, apoi se subtiaza cu apa in care a fiert fasolea. Se potriveste de sare si piper dupa gust, iar pe deasupra se pune restul de grasime si verdeata tocata.
Se serveste cu crutoane de piine prajita
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de fasole uscata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
1) Se taie legumele si se face o supă.
Chimenul se rumeneşte putin în tigaie fără ulei. Se
17 voturi
7 comentarii
1h 10 min
Radem morcovii si telina pe razatoarea mare.
Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul.
18 voturi
0 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010
Imi place !