autor:

brindusa

» » Supe de legume

Supa crema de gulii cu nucsoara

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente:, , * 50 g unt (sau 4 linguri de ulei de masline), * 1 ceapa, taiata felii subtiri, * 3 gulii mici, taiate in bucatele, * 1 cartof, taiat in bucatele, * 2 l supa clara de pui facuta in casa (sau supa de legume), , * 200 g smantana dulce de batut (in post se renunta la asta), * 2 lingurite nucsoara rasa, , * 2 morcovi, taiati julienne, * 1 gulie taiata julienne, * 2 linguri marar taiat marunt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Topeste untul intr-o oala. Caleste ceapa cam 5 minute, pana ce devine moale. Adauga cele 3 gulii taiate si cartoful si caleste putin.

Pune supa clara si lasa pana ce supa incepe sa fiarba. Redu focul la mic si lasa sa fierba incet, acoperit, pana ce legumele sunt moi (cam 30 minute). Paseaza legumele cu robotul vertical, direct in oala, pana ce supa devine foarte fina.

Adauga smantana si da un clocot. Pune nucsoara, si potriveste de sare si piper. Supa asta se poate servi la masa si adoua zi. Inainte de a o servi, fierbe fasiile de morcov si gulie in putina apa, cam 2 minute pana se inmoaie putin.

Orneaza farfuria de supa cu fasiile fierte si marar taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de gulii cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de praz cu crouton de somon fume

Supa de praz cu crouton de somon fume

Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri; Pune-le la

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
supa crema cu sfecla rosie

supa crema cu sfecla rosie

Se taie legumele si se pun la fiert in 3 l apa si sare. Dupa ce au fiert se dau prin blender. Separat

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • * 50 g unt (sau 4 linguri de ulei de masline)
  • * 1 ceapa
  • taiata felii subtiri
  • * 3 gulii mici
  • taiate in bucatele
  • * 1 cartof
  • taiat in bucatele
  • * 2 l supa clara de pui facuta in casa (sau supa de legume)
  • * 200 g smantana dulce de batut (in post se renunta la asta)
  • * 2 lingurite nucsoara rasa
  • * 2 morcovi
  • taiati julienne
  • * 1 gulie taiata julienne
  • * 2 linguri marar taiat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place cum arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de rosii rece - Gazpacho