autor:

Rita Ilieș

» » Supe de legume

Supă cremă de legume

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Ingrediente
700 ml supă limpede de pui/vită, un morcov potrivit, o rădăcină de păstârnac, două buchețele de conopidă, o ceapă roșie mică, un fir de rozmarin, sare roz de Himalaya, o sfeclă roșie mică, coaptă, crutoane din pâine de secară, un firicel de mărar pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Fie că e vară și o supă răcoritoare ne prinde întotdeauna bine, fie că mai vrem să scăpăm de vreo două-trei kilograme, supele de legume sunt pe cât de delicioase, pe-atât de simplu de preparat.
Azi am făcut o supă mai altfel. O delicioasă supă cremă de legume cu crutoane din pâine de secară și cubulețe de sfeclă roșie coaptă.
După cum am spus și mai sus, această supă se prepară foarte ușor.
Fierbem legumele în apă fără sare. Când sunt fierte le strecurăm, le punem într-un castron, adăugăm sarea și rozmarinul și le tocăm cu ajutorul blender-ului de mână. Peste pasta obținută adăugăm supa de pui neapărat caldă și amestecăm până când totul devine o compoziție de o consistență cremoasă.
Serviți această supă cu bucățele de sfeclă roșie coaptă care poate fi un excelent înlocuitor al cărnii.
Pont: Dacă nu aveți supă de pui se poate pregăti și cu apă adăugând un cub concentrat pentru supă și o linguriță de unt, însă eu recomand varianta mai sănătoasă.
Poftă bună! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume cu crutoane picante

Supa crema de legume cu crutoane picante

Se curata legumele, se spala, se taie bucati mari si se pun la fiert in 2,5 litri de apa rece cu

36 voturi    19 comentarii
40 min
Supe de legume

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 700 ml supă limpede de pui/vită
  • un morcov potrivit
  • o rădăcină de păstârnac
  • două buchețele de conopidă
  • o ceapă roșie mică
  • un fir de rozmarin
  • sare roz de Himalaya
  • o sfeclă roșie mică
  • coaptă
  • crutoane din pâine de secară
  • un firicel de mărar pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan