Pentru zeama concentrata de legume se pune intr-un litru de apa rece 1 kg de zarzavat de supa taiat (cu coaja cu tot). Se adauga 2 cepe mici curatate, putina sare, piper, o legatura de patrunjel verde si una de busuioc, se lasa sa fiarba incet o jumatate de ora si se strecoara.
Se curata de coaja morcovul si gulia si se taie cubulete, conopida se desface buchetele punandu-se deoparte cotoarele, ceapa verde se spala si se taie marunt, iar tulpina de telina se spala si se taie felii.
Se infierbanta zeama de legume strecurata si se condimenteaza cu foile de dafin, chimenul si boaba de ienupar. Se incorporeaza apoi legumele curatate si taiate, inclusiv cotoarele de conopida, si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie (conopida se scoate mai repede, ca sa fie „al dente”, si se tine la cald. Se adauga praful de curry si se fierbe impreuna cu legumele, se scot foile de dafin si se mixeaza supa in robotul de bucatarie. Se mai da, apoi, intr-un clocot si la sfarsit se incorporeaza smantana si frisca nebatuta si se mai gusta o data de sare si piper.
Se aseaza buchetelele de conopida fiarta la mijlocul farfuriilor incalzite, se toarna supa peste ele si se presara cu putin praf de curry. Se serveste fierbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii