autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa-crema de legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 l zeama concentrata de legume, , 1 morcov, , o gulie mica, , 1 conopida mica, , 1 ceapa verde, , 1 tulpina de telina, , 2 foi de dafin, , 1 varf de cutit chimen macinat, , 1 boaba de ienupar zdrobita, , 1 lingura praf de curry, , sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri smantana, , 1/8 l frisca nebatuta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru zeama concentrata de legume se pune intr-un litru de apa rece 1 kg de zarzavat de supa taiat (cu coaja cu tot). Se adauga 2 cepe mici curatate, putina sare, piper, o legatura de patrunjel verde si una de busuioc, se lasa sa fiarba incet o jumatate de ora si se strecoara.
Se curata de coaja morcovul si gulia si se taie cubulete, conopida se desface buchetele punandu-se deoparte cotoarele, ceapa verde se spala si se taie marunt, iar tulpina de telina se spala si se taie felii.
Se infierbanta zeama de legume strecurata si se condimenteaza cu foile de dafin, chimenul si boaba de ienupar. Se incorporeaza apoi legumele curatate si taiate, inclusiv cotoarele de conopida, si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie (conopida se scoate mai repede, ca sa fie „al dente”, si se tine la cald. Se adauga praful de curry si se fierbe impreuna cu legumele, se scot foile de dafin si se mixeaza supa in robotul de bucatarie. Se mai da, apoi, intr-un clocot si la sfarsit se incorporeaza smantana si frisca nebatuta si se mai gusta o data de sare si piper.
Se aseaza buchetelele de conopida fiarta la mijlocul farfuriilor incalzite, se toarna supa peste ele si se presara cu putin praf de curry. Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume cu ghimbir

Supa crema de legume cu ghimbir

Toate legumele curatate,spalate,taiate,se pun la fiert impreuna cu ghimbirul ras, in apa cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de legume cu zdrente de ou

Supa crema de legume cu zdrente de ou

Se curata legumele ,se spala ,se taie bucati mai mari iar apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 l zeama concentrata de legume
  • 1 morcov
  • o gulie mica
  • 1 conopida mica
  • 1 ceapa verde
  • 1 tulpina de telina
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf de cutit chimen macinat
  • 1 boaba de ienupar zdrobita
  • 1 lingura praf de curry
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri smantana
  • 1/8 l frisca nebatuta.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Rulouri de piept de pui cu cartofi