Supa-crema de legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 l zeama concentrata de legume,
  • 1 morcov,
  • o gulie mica,
  • 1 conopida mica,
  • 1 ceapa verde,
  • 1 tulpina de telina,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 varf de cutit chimen macinat,
  • 1 boaba de ienupar zdrobita,
  • 1 lingura praf de curry,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 2 linguri smantana,
  • 1/8 l frisca nebatuta.

Mod de preparare

Pentru zeama concentrata de legume se pune intr-un litru de apa rece 1 kg de zarzavat de supa taiat (cu coaja cu tot). Se adauga 2 cepe mici curatate, putina sare, piper, o legatura de patrunjel verde si una de busuioc, se lasa sa fiarba incet o jumatate de ora si se strecoara.

Se curata de coaja morcovul si gulia si se taie cubulete, conopida se desface buchetele punandu-se deoparte cotoarele, ceapa verde se spala si se taie marunt, iar tulpina de telina se spala si se taie felii.

Se infierbanta zeama de legume strecurata si se condimenteaza cu foile de dafin, chimenul si boaba de ienupar. Se incorporeaza apoi legumele curatate si taiate, inclusiv cotoarele de conopida, si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie (conopida se scoate mai repede, ca sa fie „al dente”, si se tine la cald. Se adauga praful de curry si se fierbe impreuna cu legumele, se scot foile de dafin si se mixeaza supa in robotul de bucatarie. Se mai da, apoi, intr-un clocot si la sfarsit se incorporeaza smantana si frisca nebatuta si se mai gusta o data de sare si piper.

Se aseaza buchetelele de conopida fiarta la mijlocul farfuriilor incalzite, se toarna supa peste ele si se presara cu putin praf de curry. Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise