autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa-crema de legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 l zeama concentrata de legume, , 1 morcov, , o gulie mica, , 1 conopida mica, , 1 ceapa verde, , 1 tulpina de telina, , 2 foi de dafin, , 1 varf de cutit chimen macinat, , 1 boaba de ienupar zdrobita, , 1 lingura praf de curry, , sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri smantana, , 1/8 l frisca nebatuta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru zeama concentrata de legume se pune intr-un litru de apa rece 1 kg de zarzavat de supa taiat (cu coaja cu tot). Se adauga 2 cepe mici curatate, putina sare, piper, o legatura de patrunjel verde si una de busuioc, se lasa sa fiarba incet o jumatate de ora si se strecoara.
Se curata de coaja morcovul si gulia si se taie cubulete, conopida se desface buchetele punandu-se deoparte cotoarele, ceapa verde se spala si se taie marunt, iar tulpina de telina se spala si se taie felii.
Se infierbanta zeama de legume strecurata si se condimenteaza cu foile de dafin, chimenul si boaba de ienupar. Se incorporeaza apoi legumele curatate si taiate, inclusiv cotoarele de conopida, si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie (conopida se scoate mai repede, ca sa fie „al dente”, si se tine la cald. Se adauga praful de curry si se fierbe impreuna cu legumele, se scot foile de dafin si se mixeaza supa in robotul de bucatarie. Se mai da, apoi, intr-un clocot si la sfarsit se incorporeaza smantana si frisca nebatuta si se mai gusta o data de sare si piper.
Se aseaza buchetelele de conopida fiarta la mijlocul farfuriilor incalzite, se toarna supa peste ele si se presara cu putin praf de curry. Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA CREMA DE LEGUME

SUPA CREMA DE LEGUME

Se curata toate legumele, se spala si se pun la fiert, intregi, in 3 litri de apa. Pentru inceput

7 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Telina, ceapa, morcovii se pun la fiert, iar cu putin inainte ca acestea sa fie fierte, adaugam si

4 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 l zeama concentrata de legume
  • 1 morcov
  • o gulie mica
  • 1 conopida mica
  • 1 ceapa verde
  • 1 tulpina de telina
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf de cutit chimen macinat
  • 1 boaba de ienupar zdrobita
  • 1 lingura praf de curry
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri smantana
  • 1/8 l frisca nebatuta.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema cu spanac Supa crema cu spanac

Taiem ceapa si usturoiul julienne si le calim in ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Punem bulionul si mai lasam la calit 2-3 minute. Dovlecelul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de porumb